Hirdetés

Kiszivároghatott a Windows 11, mozgásban is látható



|

A jelek szerint már tudjuk, hogy fog kinézni a Microsoft új üdvöskéje.

Hirdetés

Nem sokáig búslakodhattunk a dupla képernyős eszközökre szánt Windows 10X elkaszálása miatt, hiszen azóta már arról szól a fáma, hogy a Microsoft hamarosan bemutathatja a Windows 11-et.

A hónap elején több szivárogtató is azt jósolta, hogy nem kell sokat várnunk a vadonatúj rendszerre, s a Microsoft végül be is jelentette, hogy június 24-én, délután 5 órakor tartja a Windows Event nevű eseményét.  A műsor előtt viszont  már állítólagos képeken és videókon is láthatjuk az OS-t, sőt, még a bekapcsolási hang is terjedni kezdett az interneten.

Hirdetés

Az anyagok két forrásból származnak. Előzetesen a kínai Weibón bukkant fel néhány screenshot, később pedig elvileg az egész rendszer kiszivárgott, amiről a The Verge újságírója, Tom Warren osztott meg ezt-azt. A szerző Twitter-posztjában mozgásban is láthatjuk a rendszert:

A legfeltűnőbb változás a tálca ikonjainak centralizált elrendezése, illetve a lekerekített szélű ablakok megjelenése. A MacOS felhasználóinak persze ezek mind ismerősen csengenek, a felület stílusa azonban összességében mégis inkább Windows 10-hez és az elkaszált Windows10X-hez áll közelebb.

Warren külön posztot szentelt a bekapcsolási hangnak, a rövid videó alapján egy kifejezetten lágy muzsikával köszönt majd minket a Windows 11.

Végezetül pedig jöjjenek a képek. Ezeken többek közt az átalakított, csempék nélküli Start menüt, a Keresést és a Fájlkezelőt láthatjuk, az utolsó GIF-en pedig az új Snap-funkciót, amivel egy kattintással alakíthatjuk megadott formákra az ablakokat.

A Microsoft állítólag a Windows Widgeteket is felélesztené, erről is van képünk: 

Amennyiben az anyagok valódinak bizonyulnak, úgy a Windows 11 ismerős, mégis sok szempontból finomított köntösben hozhatja el az operációs rendszer új korszakát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.