Hirdetés

Kódolni tanít a Lego legújabb készlete



|

949 elemből áll az új Lego Mindstorms-készlet, de nem ez a különlegessége.

Hirdetés

A Lego hét év után ad ki új Mindstorms-készletet, az idén ősszel érkező csomag pedig azért lesz érdekes, mert a kódolás és a robotika világába is betekintést nyújt. A megépített robotnak a Scratch grafikus felület és a Python programnyelv segítségével lehet majd utasításokat adni. Összesen ötféle robot lesz összerakható a szettből, a kódoláshoz való app Android és iOS alatt is fut. 

Hirdetés

A központi egység Bluetooth-on át kommunikál, gyorsulásmérőt és giroszkópot is kapott. MicroUSB porton keresztül további eszközök - mint hangszóró - is csatlakoztathatók, de a csomagban van négy forgásérzékelős motor, szín- és távolságérzékelő is. 

A készletért 359,99 eurót kell majd fizetni, ami minimum 126 forintot jelent majd a magyar boltokban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.