Hirdetés

Komoly hibát okozott a Galaxy S23 széria legutóbbi frissítése, a Samsung szerint a Google a ludas



|

Igencsak bosszantó bugot produkál a Samsung korábbi csúcsmobilja, de szerencsére van megoldás.

Hirdetés

A Samsung a múlt héten kezdte el a régebbi készülékeken is telepíthetővé tenni az Android-alapú OneUI operációs rendszer legújabb nagy frissítését. A OneUI 6.1-es update egyebek mellett a januárban piacra dobott Galaxy S24-szérián debütált mesterséges intelligenciás képességeket hozta el bizonyos korábbi prémium modellekre, ám végül nem alakult zökkenőmentesen a rajt.

Az elmúlt napokban a márkára szakosodott SamMobile belassuló töltésről, a telefonok melegedéséről és az ujjlenyomat-olvasó hibáiról számolt be, a Galaxy S23 tulajdonosait pedig egy még bosszantóbb hiba sújtja.

Hirdetés

Egyes felhasználók ugyanis arra panaszkodnak, hogy a OneUI 6.1 telepítése óta a készülékük kijelzője nem érzékeli rendesen az érintéseket, ami fizikai gombok híján nem lehet kimondottan kellemes élmény. A SamMobile szerint viszont a Samsung időközben reagált az ügyre egy koreai fórumon, azt írva, hogy a problémát valójában nem az operációs rendszer, hanem a Google alkalmazás Discover (Felfedezés) funkciója okozza.

Erről állítólag maga a keresőóriás is tud, és már dolgozik a hiba kijavításán, a jó hír viszont az, hogy a károsultaknak nem muszáj kivárniuk a munka végét. A Samsung szerint ugyanis az app frissítésével és az alkalmazás gyorsítótárának kiürítésével az érintések érzékelése is helyreáll. Az utóbbihoz a Beállítások menüben kell az appokhoz navigálni, ahol a Google-t kiválasztva végezhető el a művelet.

A One UI 6.1-es frissítés az S23-széria és a jóárasított S23 FE mellett a Z Fold5 és Z Flip5 hajtogatós mobilokat, valamint a Galaxy Tab S9 táblagépeket érinti. Az update által elhozott Galaxy AI mesterséges intelligenciás funkciókról a Samsung magyar nyelvű közleményében részletesen is tájékozódhatsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.