Hirdetés

Komolyan visszafoghatta az iPhone-ok gyártását az Apple



|

Érdemes lehet időben leadni a rendelést, ha almás telefont szeretnénk a karácsonyfa alá.

Hirdetés

Az iPhone 13-széria rajtja előtt a Wave 7 Research elemzőcég egy meglehetősen optimista jelentéssel állt elő, mely szerint az Apple mobiljait nem igazán érinti a globális chiphiány, mivel az almás vállalat még időben bebiztosította magának a gyártáshoz szükséges mennyiséget.

Ez viszont nem igazán volt összhangban a cég hivatalos álláspontjával, a befektetőknek tartott legutóbbi tájékoztatón ugyanis a cupertinóiak nem rejtették véka alá, hogy az iPhone és az iPad esetében is problémát okozhat a szűkös ellátás. Most pedig a Bloomberg cikke árulkodik arról, hogy fennakadásokra számíthatnak az iPhone-ra vágyó vásárlók.

Hirdetés

A híroldal jelentése azt írja, hogy az Apple-nek 10 millióval kellett csökkentenie az iPhone 13-széria idei évre tervezett 90 milliós gyártási darabszámát, mivel a beszállítók, köztük a Texas Instruments és a Broadcomm nem képesek elegendő chipet biztosítani. A Bloomberg értesülései szerint jelenleg csaknem 22 hét az átfutási idő a chipekre leadott rendelés és a teljesítés között, ami már komolyan megnehezíti a gyártás szervezését is.

Vásárlói oldalon ez a szállítások akadozásában köszönhet vissza, vagyis állandósulhat az általában csak a termékrajtok első heteiben-hónapjaiban tapasztalható hosszabb várakozási idő. Az Apple magyar webshopja alapján pillanatnyilag 4-5 hetes szállításra számíthatunk az iPhone 13 Pro modelleknél, míg a 6,1 hüvelykes iPhone 13-at választva akár 1-2 héten belül érkezhet a futár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.