Hirdetés

Közel 4000 km-ről sikerült visszaszerezni egy ellopott iPhone-t



|

Újabb eset bizonyítja, hogy hasznos eszköz a Lokátor alkalmazás.

Hirdetés

Az Apple még az iPhone pályafutásának korai szakaszában, 2009-ben indította útjára az elveszett vagy ellopott mobilok követésére szolgáló Finy My iPhone szolgáltatást, amely kezdetben fizetős extraként volt elérhető, a iCloud 2011-es rajtjával viszont ingyenessé vált, 2019 óta pedig kibővített funkciókkal Lokátor néven végzi a dolgát.

A cupertinóiak nyomkövetője már sokszor bizonyította, hogy érdemes bekapcsolva tartani, most pedig egy újabb megkerült készülék öregbíti a szolgáltatás hírnevét, amit csaknem 4000 kilométerről sikerült megtalálni vele.

Hirdetés

A történetet egy amerikai redditező mesélte el, aki elmondása szerint mindössze 100 dollárért (kb. 36 ezer forint) jutott hozzá egy törött hátlappal árusított iPhone 13 Pro Maxhez. A készüléket  valamilyen okból nem egy helyi shopban, hanem egy eBayen hirdető szervizesnél próbálta megjavíttatni, aki a hatalmas ország túlsó végén, New Yorkban praktizál. A készüléket ezért postán adta fel, az pedig két napon belül megérkezett, ám mielőtt a szakember kezelésbe vehette volna, a boríték felhasításával kilopták a csomagból.

A szervizes rögtön értesítette a tulajdonost a bűntényről, és azt tanácsolta neki, hogy a Lokátor segítségével próbálja megtalálni a mobilt. Az alkalmazás pedig szerencsére nem jött zavarba a kihívástól, megmutatva, hogy a 13 Pro Max egy másik műhelyben lapult a New Yorki-i  Brooklynban, a főhősüntől 2432 mérföldre, vagyis 3913 kilométerre.

Mivel az online értékelések alapján a tulaj úgy találta, hogy a bolt egy kétes hírű vállalkozás, ami lopott készülékeket is árul,  először az eredeti szerelő segítségével a rendőrséget bevonva akarta visszaszerezni a telefont, ám végül inkább felhívta a shopot, akik elmondták, hogy egy "ügyfél" (bizonyára a tolvaj) hozta be javításra a 13 Pro Maxet. Miután a redditező tisztázta, hogy valójában övé a mobil, nemcsak visszaadták neki, de még ingyen el is végezték a hátlap cseréjét.

A történet tehát minden szempontból happy enddel zárult, kivéve persze a tolvaj számára, aki így hiába próbálta átvenni a javított zsákmányt. Az jó kérdés, hogy a delikvens miért gondolta bölcs ötletnek szervizbe vinni a borítékból elemelt telefont, de akár az sem kizárt, hogy a bolt valójában megvásárolta tőle abban a reményben, hogy a jogos tulajdonos nem bukkan a nyomára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.