Hirdetés

Közvetlenül a telefonodhoz csatlakozik a Shure új vezeték nélküli mikrofonja



|

A MovieMic-széria nem teszi kötelezővé a vevőkészülék használatát, de van egy csavar is a dologban.

Hirdetés

A diszkréten a ruhára helyezhető hajtóka mikrofonok néhány éve még leginkább a professzionális médiában számítottak fontos eszköznek, ám az egyre igényesebbé váló online videózás és az influenszerkultúra elterjedésével ma már jóval szélesebb vásárlókört szolgálnak ki. Ezért is van hírértéke, hogy az audiotermékek egyik legnagyobb múltú gyártója, a Shure most rögtön két olyan hangrögzítővel is előállt, amelyek akár közvetlenül, vagyis vevőegység nélkül is csatlakozhatnak a mobilunkhoz.

A MovieMic One és a MovieMic Two ugyanazon vezeték nélküli hajtóka mikrofon egy- és kétcsatornás változatát takarják 100 méteres hatótávolsággal, 50 Hz-től 20 kHZ-ig terjedő frekvenciatartománnyal és IPX4-es vízállósággal. Az üzemidő kapcsán a Shure 8 órányi felvételt ígér, a mikrofonokhoz járó töltőtok viszont akár két teljes töltést is biztosít, mielőtt a kábeles megoldásra szorulnánk.

Hirdetés

Habár a közvetlen mobilos csatlakozás csábító ajánlat, a diszkrét és elegáns dizájnnal támadó eszközök csak abban az esetben működnek vevőkészülék nélkül, ha a gyártó iOS-en és Androidon is elérhető MOTIV társalkalmazását használjuk a felvételekhez.

Minden más esetben le kell szurkolni az önállóan 199 dollárért kapható MovieMic Reciever árát, illetve a másik lehetőség, hogy megvásároljuk a két darab MovieMic Two-t és a vevőkészüléket is tartalmazó 499 dolláros, vagyis nagyjából 182 ezer forintos csomagot. Aki megelégszik egyetlen egycsatornás változattal, az 249 dollárért viheti haza a MovieMic One-t, a MovieMic Two darabjáért pedig 349 dollárt kér az amerikai cég.

A márka ismerőinek ez persze nem lehet meglepő, hiszen a Shure alapvetően prémium termékekben utazik, az árérzékenyebb vásárlóknak pedig ott vannak az olyan olcsóbb megoldások, mint a Rode Wireless Go II 299 dolláros, vagy a DJI Mic 2 349 dolláros csomagjai, amelyekben egyaránt két dual channel hajtóka mikrofont és vevőegységet is kapunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.