Hirdetés

Küszködik a Windows 11 a SATA SSD-kkel és HDD-kkel



|

Furcsa hiba nehezítheti a Windows felhasználóinak az életét, ami egyébként régóta fertőzi az operációs rendszert.

Hirdetés

A Microsoft operációs rendszereinek az egyik erőssége, hogy egymásra építkeznek: egy egészen stabil alap dolgozik a Windows 11 felülete alatt is, ez azonban egyben azt is jelenti, hogyha egy hiba felfedezetlenül, vagy javítás nélkül marad, bizony azt is megöröklik az utódok.

Így van ez most a Windows 11-gyel is, amiben egy olyan hiba ütötte fel a fejét, ami a Windows 7 óta jelen van a platformon.

Hirdetés

Nemrég a Microsoft is elismerte, hogy a Windows 11-ben is jelen van egy furcsa bug, ami miatt a beépített SATA SSD-k és HDD valamiért eltávolítható eszközként jelennek meg az operációs rendszerben. A redmondiak beszámolója szerint ugyanez megfigyelhető volt a Windows 10-ben, a Windows 8.1-ben, de még a Windows 7-ben is.

A Microsoft magyarázata a jelenségre, hogy az alaplapok BIOS beállításai nem megfelelőek, pontosabban ahogy azok az SATA eszközöket érzékelik, emiatt fordulhat elő ez a furcsa jelenség. Ilyen esetben a mérnökök tanácsa, hogy ellenőrizzük az alaplapunk BIOS verziószámát, és frissítsük, amennyiben van elérhető csomag.

Ha nincs, akkor is van megoldás, a Microsoft itt hosszasan magyarázza, hogyan orvosolható a bug. Persze ez ma már kevés gépet súlyt, és egyre kevesebbet fog érinteni a jövőben, hiszen manapság már alig éri meg SATA SSD-t vásárolni, és a HDD-k kikopásával hamarosan az egész szabvány csak egy emlék marad, de addig is, óvatosan az "eltávolítható HDD-kkel".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.