Hirdetés

Lassú a Chrome böngésződ? Ezek a bővítmények tehetnek róla



|

Tanulságos kutatás nézett a legnépszerűbb Chrome bővítmények körmére.

Hirdetés

A 2008-ban elrajtolt Google Chrome a sebességének és más G betűs szolgáltatásokkal való szorosabb kompatibilitásának köszönhetően hamar meghódította a világot, a jelenleg őrzött 65 százalékos piaci részesedésében pedig annak is nagy szerepe van, hogy elképesztő mennyiségű bővítmény érhető el hozzá a legkülönbözőbb szerepkörökben.

Ezek a kiegészítők ugyan nagyban növelhetik a hatékonyságot és a felhasználói élményt, mindazonáltal azzal sem árt azonban tisztában lenni, hogy a telepítésük nyomot hagyhat a teljesítményen. Egy vizsgálat most utánajárt, hogy mely bővítmények lassítják a leginkább a népszerű böngészőt.

Hirdetés

A weboldalak optimalizálására szakosodott DebugBear 5000 kiegészítőt vizsgált meg olyan szempontok alapján, mint a CPU-ra rótt terhelés, az interakciók sebességének befolyásolása vagy a reklámblokkolók hatásai, a legtanulságosabb viszont az a rész, amely az internetes oldalak betöltési sebességére vonatkozik.

Ennek kapcsán a DebugBear két szempont alapján is utánajárt, hogy miként hatnak a betöltési időre az add-onok. Első körben az 1 milliónál több telepítéssel rendelkező kiegészítő, majd a a legnépszerűbb 5000 bővítmény körében végeztek méréseket, mindkét kategóriában összeállítva a weblapok betöltését leginkább lassító add-onok topistáját.

Ahogy az ábrákon látható, a legtöbb éllovas bővítmény kevesebb, mint egy másodperccel hosszabbítja meg a betöltési folyamatot, de akadnak kivételek, mint például a másfél másodperchez közelítő Bitget Wallet kriptopénztárca, a Monica nevű AI-asszisztens vagy a VPN Professional. Ezeken túlmenően több további VPN-szolgáltatás, a Malwarebytes kibervédelmi szoftver és a LastPass jelszómenedzser is feltűnik a listán.

A DebugBear rámutat, hogy a nagy CPU-terhelést okozó bővítmények nem feltétlenül befolyásolják a betöltési sebességet, ez ugyanis nagyban függ attól, hogy az adott program már az oldal renderelése előtt, vagy csak azt követően végzi el az adatfeldolgozást. A jó hír viszont az, hogy a vizsgálat alapján a kiegészítők 86 százaléka csak elenyésző mértékben, kevesebb mint 50 milliszekundummal növeli a processzor számítási idejét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.