Hirdetés

Lefordíthatja és szinkronizálhatja az online videókat az Edge böngésző



|

Hasznos és izgalmas fejlesztésen dolgoznak a redmondiak, ami nagy lökést adhat az Edge népszerűségének.

Hirdetés

Januárban volt négy éve, hogy a Microsoft nyilvánosan is elérhetővé tette a Google-féle Chromium alapjain újjáépített Edge böngészőt, a lépés pedig nagyrészt bejött a cégnek, hiszen tavaly óta már ez a világ harmadik legnépszerűbb ilyen szoftvere, a Statcounter kimutatása alapján jelenleg 5,21 százalékot hasítva ki a globális piacból.

Hiába tömték viszont tele a Chrome-nál jóval több extra funkcióval, az 5 százalék körüli sávból nem nagyon akar kimozdulni az Edge elterjedtsége. Ezen a helyzeten változtathat a redmondiak legújabb fejlesztése, ami igyekszik elmosni a nyelvek közötti határokat.

Hirdetés

Az amerikai PC World beszámolója alapján ugyanis a Microsoft Build fejlesztői konferencián a cég bejelentette, hogy az online videók automatikus lefordításán dolgozik, beleértve a feliratokat és akár a szinkront is. A mesterséges intelligenciával hajtott funkciók az Edge-en belül, olyan portálokon válhatnak elérhetővé, mint  a Reuters, a CNBC News, a Bloomberg, a Coursera, a LikedIn és a YouTube.

Ha az ötlet ismerős, az nem véletlen, hiszen a YouTube tavaly nyáron jelentette be, hogy az AI segítségével fog szinkronizálni bizonyos videókat, ám eddig nincs jele annak, hogy szélesebb körben is kiterjesztenék a kísérleti programot. A Microsoft megoldása viszont teljes egészében a böngészőre épülne, beleértve az automatikus feliratozást is, melynek kapcsán a spanyolból angolra, valamint az angolból németre, spanyolra, hindire, olaszra és oroszra történő fordítást említette a vállalat, a támogatott nyelvek és videós platformok körének későbbi kiterjesztésével.

Egyelőre azonban az is rejtély, hogy egyáltalán mikor startolhatnak el az új szolgáltatások, de egy ilyen fejlesztés kétségtelenül hasznos adalék lenne a weboldalak szövegének automatikus lefordítása mellé, amit az Edge már 2020 óta támogat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.