Hirdetés

Legalább hatan vesztették életüket az Amazon tornádó miatt összedőlt raktárában



|

A mentőcsapatok már lemondtak arról, hogy további túlélőket találjanak.

Hirdetés

Ítéletidő tombol az Egyesült Államokban, amely Arkansas, Kentucky, Missouri, Tennessee és Illinois államokat különösen megviselte. Mint azt a Computerworld megírta, pusztító tornádó söpört végig a St. Louis közelében fekvő Edwardsville városkáján, telibe kapva az Amazon helyi raktárát is. A heves széllökéseknek a tetőszerkezet és a közel 30 cm vastagságú betonfalak sem bírtak ellenállni, az összeomló épületben pedig az akkor jelentések szerint legkevesebb 50-en ragadtak, de akár a 100-at is elérhette a fogságba esett alkalmazottak száma.

A mentőcsapatok a Reuters beszámolója alapján 45 személyt biztonságba tudtak helyezni, de legalább 6 ember számára már későn érkezett a segítség. A hatóságok sajnos nem látnak reményt arra, hogy további túlélőkre bukkanhatnak a romok alatt, ezért már az eltakarításra koncentrálnak.

Hirdetés

Andy Jassy, az Amazon ügyvezetője a Twitteren adott hangot megdöbbenésének, és ígéretet tett arra, hogy a vállalat mindenben együttműködik a hatóságokkal és támogatja a közösséget.

Jeff Bezos szintén ezt a csatornát választotta arra, hogy kifejezze részvétét és támogatásáról biztosítsa Edwardsville-t.

Bezost azonnal meg is találták kritikusai, amiért a Blue Origin New Shepard rakétájának következő útjára készülő űrhajósokkal és űrturistákkal fotózkodott, amikor a mentőcsapatok épp túlélőket kerestek az Edwardswille-i raktárépület romjai alatt.

Néhányan az Amazon szemére vetik, amiért a tornádóriasztás dacára nem küldte haza munkavállalóit. A cég állítása szerint minden alkalmazottat értesítettek a helyzetről, és kérték, hogy vonuljanak át az óvóhelyként megjelölt épületrészbe. Ezt elvileg gyakorolták is mind a régi, mind az új alkalmazottakkal az év folyamán. Többen állítják azonban, hogy a raktárban dolgozó ismerőseiket váratlanul érte a tornádó, ott kellett valamiféle menedéket keresniük, ahol épp voltak, például a mosdókban.

A mentési munkálatokat pedig utóbb nehezítette, hogy nem volt világos, hány eltűnt személyt is keresnek, mivel az Amazon nem tudott pontos információval szolgálni - közölte a sajtóval James Whiteford tűzoltóparancsnok

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.