Hirdetés

Lelassítja a GeForce videokártyákat a Windows 11 legutóbbi frissítése



|

Az Nvidia már dolgozik a probléma elhárításán.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt érkezett meg a Windows első nagyobb frissítése, az egykor 22H2 néven ismert Windows 11 2022 Update. A csomag alapvetően könnyebbé és biztonságosabbá teszi a PC-k használatát, azonban több felhasználó is furcsa hibát tapasztalt, miután telepítette a frissítést.

A beszámolók alapján sokan szaggatást, lelassulást, inkonzisztens fps-számokat is megfigyeltek, a közös pont pedig a Windows 11 update és valamilyen Nvidia GeForce videokártya használata.

Hirdetés

Kiderült, hogy felmerült néhány kompatibilitási probléma, amelyet az Nvidia hivatalos közleménye alapján bizonyos Windows grafikai funkciók okoznak. A cég már feltárta a hiba okát, és már elésítette a legújabb GeForce Experience szoftvercsomag béta verzióját, ami a tesztelések alapján sikeresen áthidalj a problémát.

A jelek szerint tehát valószínűbb, hogy nem is a GeForce driver, hanem az Experience szoftver és a Windows frissítés kölcsönhatása miatt tapasztalták a felhasználók a lassulásokat.

Amellett pedig, hogy a Microsoft rendszeresen frissíteni fogja a Windows 11-et, a korábbi operációs rendszerről sem feledkezik meg, és egészen 2025-ig fogja támogatni a Windows 10 felhasználókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.