Hirdetés

Lemondott egy iskolakörzet teljes vezetése, mert nyílt Zoom beszélgetésben ekézték a szülőket



|

Nem olyan nehéz zárttá tenni egy konferenciahívást, de vannak, akiken kifog a technológia.

Hirdetés

A jelenlegi helyzet mindenkinek nehéz, mindenki feszültebb az átlagosnál; a tanárokat és a szülőket egyaránt új kihívások elé állítja az online oktatás. A feszültséget valahogyan le kell vezetni, és ennek jó módja, ha az ember őszintén, gátlások nélkül mondhatja el, mit gondol - de érdemes ezt úgy tenni, hogy közben csak az hallhatja, akinek szánjuk a mondanivalót.

A kaliforniai Oakley Union Elementary School District vezetése lemondott, miután egy káromkodásokkal és szidalmakkal teli Zoom meeting keretében sértegették a szülőket, akik az iskolabezárásokat sérelmezték. Lisa Brizendine, a testület elnöke például úgy fogalmazott, azért piszkálják őket a szülők, mert "vissza akarják kapni a babysittereiket", míg egy bizonyos Richie Masadas annak tulajdonította a szülők frusztrációját, hogy nem tudnak drogozni: a bátyja orvosi marihuána szállításával foglalkozott, kliensei pedig iskolában lévő gyermekek szülei voltak. Kim Beede azt mondta az őt online kritizáló szülőkre, hogy összeverné őket, mert csak a neten kemények, szemtől szemben már nem lennének azok (nem pont ezekkel a szavakkal, kicsit erősebbeket használt).

Hirdetés

Brizendine volt az, aki észrevette, hogy a beszélgetés nyilvános, aztán nyilván villámgyorsan félbe is szakították. Indult egy a lemondásokat követelő petíció, de nem volt rá szükség, az érintettek anélkül is távoztak pozíciójukból.

A tanulság: mindig, MINDIG időben kell ellenőrizni, hogy nyilvános-e a Zoom meeting, vagy sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.