Hirdetés

Lesújtott a Google: leáll egy népszerű YouTube-app



|

Az alkalmazás érthető okokból volt népszerű a felhasználók körében, de az is világos, miért nem örült neki a Google.

Hirdetés

Ugyan a tartalomgyártók és az üzemeltetők számára jövedelmező apróságok a YouTube-os videókat megszakító reklámok, kétségtelen, hogy csúnyán belerondíthatnak a felhasználói élménybe, még úgy is, hogy általában elég csak néhány másodpercet megnézni belőlük.

A YouTube Premium előfizetéssel eltüntethetjük ezeket a zavaró elemeket, de sokan a fizetés helyett inkább letöltöttek egy harmadik féltől származó alkalmazást, ami számos extrát kínált, így érthető, miért rajongtak érte a felhasználók.

Hirdetés

Ez volt a YouTube Vanced, ami nemcsak eltüntette a fránya hirdetéseket, de tartalmazott egy rendes, jól használható sötét módot, és olyan testreszabási lehetőségeket, amelyek hiányoznak a videómegosztó hivatalos Android-appjából. Ennyiből talán egyértelmű is lehet, miért nem nézte jó szemmel a dolgot a Google, mely időközben meg is tette a szükséges jogi lépéseket, aminek következtében a Vanced fejlesztői kénytelenek beszüntetni tevékenységüket.

A Vanced mögött álló csapat a Twitteren jelentette be a szomorú hírt, miszerint nem folytatják az alkalmazás fejlesztését, és a letöltéshez szükséges linkek is eltávolításra kerülnek. Elmondásuk szerint a Google azt kérte tőlük, hogy tüntessenek el minden, a YouTube-ra vonatkozó utalást, változtassák meg a logót, és töröljék a videómegosztó termékeihez kapcsolódó linkeket.

Azonban van némi jó is a rosszban, mert elméletileg a Vanced jelenleg elérhető verziói még működőképesek lehetnek valameddig. Ti használtátok korábban ezt az appot?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.