Hirdetés

Letiltja a nem hivatalos kontrollereket az Xbox



|

Csak azon irányítóeszközöket lehet majd a konzollal használni, amik a Microsofttal partnerségben álló gyártók kínálatának részét képezik.

Hirdetés

Számos érv szólhat a túl olcsó, egyenesen gagyi kontrollerek használata ellen, és most a Microsoft is tesz azért, hogy a felhasználókat a minőségibb darabok felé terelje, a gyártókat pedig arra sarkallja, hogy jobb minőségű perifériákat kínáljanak.

A napokban több felhasználó is jelezte, hogy nem hivatalos Xbox-partnertől származó kontrollerének csatlakoztatását követően egy üzenet jelent meg, ami arra figyelmeztette, hogy november 12-étől nem fogja tudni használni azt. A felirat nagyjából így szól:

"A csatlakoztatott kiegészítő nem engedélyezett. A nem hivatalos kiegészítők használata rontja a játékélményed. Ennek okán a nem hivatalos kiegészítőket blokkolni fogjuk 2023.11.12-től."

Hirdetés

A Brook Gaming kiegészítőivel például akadhatnak problémák, ahogy az online játékokban csalásra  (leginkább egér és billentyűzet engedélyezésére) használt eszközökkel, a XIM-mel és a Cronus Zennel is.

A Microsoft állítólag azon dolgozik, hogy több gyártóval tudjon partnerséget kötni, így az érintett cégek még jelentkezhetnek és megpróbálhatják engedélyeztetni eszközeiket. Kérdés, hogy megfelelnek-e majd a minőségi elvárásoknak. Aki biztosra akar menni, az a hivatalos Xbox kontrollerek mellett például a PDP, a GameSir, a PowerA, a Hyperkin, a Razer, az 8BitDo, a Turtle Beach, vagy a Thrustmaster perifériáit, kiegészítőit is bátran használhatja, úgyhogy a választék már most is egész nagy.

A konkurenciánál ellenben szigorúbbak a szabályok: a PlayStation szintén nem ad bárkinek licencet, de a Razer, a Hori és a Nacon eszközei támogatottak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.