Hirdetés

Lézeres arcfelismerésre vált a Sony



|

2019-ben lézeres arcfelismeréssel újít az okostelefonjain a Sony, és a rendszer elvileg jobb lesz, mint az Apple Face ID-ja.

Hirdetés

Minden jel arra utal, hogy 2019 végén újabb érdekes technológia jelenik meg a mobilpiacon, és ezúttal a Sony lesz ennek az úttörője. Satoshi Yoshihara, a Sony szenzorokkal foglalkozó divíziójának vezetője nemrég azt mondta, hogy a cég új 3D-s szenzorok gyártására készül, amelyek az előlapi és a hátlapi kamerákat segítik majd. Számos mobilgyártó használja majd ezeket az újdonságokat. 

Hirdetés

A 3D-s kamerák rengeteg eltérő felhasználási módot kínálnak. Az egyik a minden eddiginél pontosabb és megbízhatóbb arcfelismerés. Az Apple Face ID rendszere (amit a Huawei és a Xiaomi is megcsinált a saját elképzelése alapján) alapvetően pontokat vetít a felhasználó arcára, és megbecsüli a háló deformitásait. A Sony új 3D-s kamerái pulzáló lézerjelekkel mérik le a visszaverődés idejét, vagyis kis túlzással a denevérek tájékozódása alapján működnek. 

A Sony szerint ez a módszer részletesebb arcmodellt alkot, és akár 5 méteres távolságból is működik. A Sony nagyon komolyan veszi a technológiát, amelynek már külön weboldalt is indított. A megoldást robotautókban, drónoknál és robotokban is felhasználhatják. 

Mivel a képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasók egyelőre komoly csalódásokat okoztak (a Mate 20 Prónál is), ezért jó kérdés, hogy 2019-ben javul-e ez a technológia az ultrahangos megoldással (elvileg a Galaxy S10-nél kiderül), vagy pedig a lézeres arcfelismerés lesz a jövő legkedveltebb zárolási és feloldási módszere. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.