Hirdetés

Linuxra is jön a Microsoft Edge böngésző



|

A fejlesztői csapat szerint a linuxos verzió még nem áll készen, de előbb-utóbb megérkezhet a nyílt forráskódú rendszerre.

Hirdetés

A Microsoft Edge böngészője egy ideje már a nyílt forráskódú Chromium projektre épít - ezt valószínűleg senki sem gondolta volna régebben. Most viszont már ott tart a böngésző mögött álló fejlesztői csapat, hogy ismét tesz egy nagy lépést, és elkezd dolgozni a Linuxra írt verzión. 

Hirdetés

A fejlesztők nemrég a reddites közösséggel beszélgettek, és elárulták, hogy nincs technikai akadálya annak, hogy elkészüljön a Linuxra írt Edge böngésző, sőt, ezt a jövőben szeretnék is megalkotni. Ehhez viszont számos hibajavítással is elő kell állni, valamint szinkronizációs funkciók, frissítő- és telepítőcsomagok, valamint sok egyéb más is kell. 

A csapat jelenleg azon dolgozik, hogy a Windows és a macOS rendszerekre írt stabil verziókat tökéletesítse, valamint a bétákat pofozza ki. Az Edge emellett a szintén népszerű Android és iOS rendszerekre is elérhető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.