Hirdetés

Magáról készült NFT-s kártyákkal próbál pénzt gyűjteni Donald Trump



|

A volt elnök pont akkor csapott bele a tokenbizniszbe, amikor mindenki menekül onnan.

Hirdetés

Tavaly óriási felhajtás tombolt az NFT-k, vagyis a nem helyettesíthető tokenek körül, sorban érkeztek a hírek a rekordokat döntögető aukciókról, amelyeken elképesztő összegeket fizettek a virtuális javakért. Aztán jött 2022 az ukrajnai háborúval és a nyomában járó gazdasági következményekkel, melyek a hagyományos befektetési lehetőségek irányába terelték a pénzt. Ennek eredményeként a kriptovaluták és az NFT-k piaca is látványosan letérdelt, az utóbbi forgalma az összes létező platformon a töredékére esett vissza, helyenként 90% feletti csökkenéssel.  

Az Egyesült Államok korábbi elnöke, Donald Trump azonban nem riad vissza a mostoha körülményektől, az ingatlanmágnás/valóságshow-sztárból lett politikus ugyanis most látta elérkezettnek az időt, hogy belecsapjon az NFT-bizniszbe, a debütálás pedig nem is sikerülhetett volna trumposabbra.

Hirdetés

Trump egy NFT-kártyasorozattal jelentkezett, amelyeken szuperhősként, űrhajósként, cowboyként és egyéb "vagány" szerepekben pózol, de még csak nem is igazából, csupán nem túl erős phototshopos kivitelezésben. A CollectTrumpCards.com nevű weboldalon árult kártyákért 99 dollárt kérnek darabonként, megvásárlásukkal pedig nyereményjátékokban is részt vehetünk.

A díjak között olyan tételeket találni, mint egy vacsora az exelnökkel, egy csoportos koktéltúra Trump Mar-A-Lagói komplexumában, vagy éppen egy Zoom-beszélgetés. A jelek szerint pedig ez sokaknak lehetett csábító, az induló kollekciót ugyanis máris kiárusították, cikkünk írásakor egyetlen kártya sem rendelhető.

Ha hiszünk a weboldalnak, a rajt még a tokenpiac összeomlása ellenére is sikeresen alakult, a lépés viszont egyes kommentárok szerint csak arról árulkodik, hogy  Trump pénzszűkébe került, és részben az NFT-bizniszből szeretné előteremteni a 2024-es elnökjelöltség megszerzéséhez szükséges anyagi forrásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.