Hirdetés

Mágneses töltővel mentettek meg egy iPhone 12-t a berlini csatornarendszerből



|

Rögtönzött horgászbot és egy MagSafe jelentette a megoldást, amivel még még egy Nintendo Switch-re is rábukkant a telefon tulajdonosa.

Hirdetés

Sajátos, de meglepő módon tökéletesen működő megoldást talált egy iPhone-tulajdonos, hogy megmentse a csatornába pottyant telefonját. A történetet az applikációk fejlesztésével foglalkozó Frederik Riedel osztotta meg Twitteren, és elmesélte, miképp sikerült szó szerint kihorgászni a szennyvízből a barátja iPhone 12 Pro készülékét.

Hirdetés

Riedel barátja szombat este ejtette el a telefonját Berlinben, és persze a készülék egy csatornában landolt. Először azt gondolták a srácok, hogy esélytelen megtalálni az iPhone-t a közel másfél méteres sáros vízben, viszont ekkor jött képbe a MagSafe töltő egyedi felhasználása.

A mágneses eszközzel összeraktak egy "horgászbotot", és reménykedtek benne, hogy elég erős lesz ahhoz, hogy ki tudják húzni a telefont. A mágnessel előbb egy Nintendo Switchet húztak ki a csatornából, de mint később kiderült, a konzolt nem lehetett működésre bírni. Nem sokkal utána pedig sikerült megtalálni az iPhone-t, ami az esés és mostoha körülmények ellenére is tökéletesen működött. A srácok nagyjából hajnali 3-kor húzták ki a telefont, miután az órákon keresztül búvárkodott a csatornában.

Érdemes tehát mágnesekkel próbálkozni hasonló esetben, hiszen nem ez az első ilyen történet, amikor így sikerült megmenteni egy elveszettnek hitt iPhone-t. Idén márciusban egy kanadai nő 30 nap után találta meg a telefonját egy befagyott tóban - a készülék meglepő módon ebben az esetben is hibátlanul működött a mentést követően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.