Hirdetés

Már a weboldalakat is elolvassa helyetted az Opera mesterséges intelligenciája



|

A lusta és időhiánnyal küzdő emberek kedvence lehet a böngésző új funkciója.

Hirdetés

A ChatGPT nagyjából másfél évvel ezelőtti rajtját követően a tech világ óriási lendülettel repült rá a szöveggenerátorok témájára, így már nemcsak a Google és a Microsoft rendelkeznek mesterséges intelligencián alapuló chatbotokkal, hanem az olyan kisebb szereplők is, mint a Brave böngésző (Leo AI) vagy az Opera.

Az utóbbi tavaly tette elérhetővé az Aria néven futó AI-asszisztensét, amellyel csevegve számos kérdésre választ kaphatunk, egyfajta alternatívaként a hagyományos online keresésre. A segéd pedig most egy igazán hasznos funkcióval bővült a böngésző mobilos kiadásában.

Hirdetés

A fejlesztők ugyanis közleményben tudatták, hogy az Opera 82 androidos változatában az Aria már képes összefoglalni a szöveges weboldalak tartalmát, amivel ez az első erre alkalmas telefonos böngésző. A funkció használatához a jobb felső sarokban található "…" gombra kell nyomni, majd a legördülő menüben kiválasztani a "Summarize" lehetőséget. Ekkor felugrik egy chatablak, benne az adott cikk, blogposzt vagy egyéb szöveges tartalom tömörített verziójával.

Az egyetlen megkötés, hogy a trükk csak Opera-fiókkal bejelentkezve működik, amit viszont bárki ingyenesen regisztrálhat magának. Arról egyelőre nem esett szó, hogy a böngésző iOS-es kiadása is megkaphatja-e az új képességet, de maga az Aria asszisztens elérhető az iPhone-okon is, így jó esély van rá, hogy később az összefoglalókat is elsajátítja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.