Hirdetés

Már gyógyszertárat is indított az Amazon



|

Elstartolt az Amazon Pharmacy, online lehet leadni a rendelést az orvos által felírt, vényköteles gyógyszerekre.

Hirdetés

Lassan már nincs olyan terület, ahová az Amazon ne próbálna meg betörni. Most célba az egészségügyi szektort vette célba az óriás, és elindította a saját gyógyszertárát, az Amazon Pharmacyt. Az új szolgáltatás lényege, hogy házhozszállítja a betegeknek az orvos által felírt, vényköteles gyógyszereket. 

A vásárlók egy biztonságos gyógyszertári profil létrehozásával tudnak regisztrálni a szolgáltatásra, és ebben további adatokat is megadhatnak, mint például rendszeresen felírt gyógyszerek listája vagy allergiák. 

Hirdetés

Az Amazon Pharmacy egyelőre csak Amerikában indult el, de a szakértők szerint a globális piacon is hatalmas jövő áll előtte, ugyanis az online gyógyszertárak bevételei az előrejelzések alapján 2025-re 131 milliárd dollárra emelkednek. A vényköteles gyógyszerek piacát már idén 904 milliárd dollárosra becsülik, 2025-re pedig ez a szektor közel 1,3 billió dollárt ér majd. 

Miben más az Amazon gyógyszertára?

Az Amazon Pharmacy generikumokat és márkajelzéssel ellátott gyógyszereket is forgalmaz majd, közel mindent, de például opioidokat nem. Szokásos módon az Amazon Prime előfizetői most is számos előnyt élveznek, így például folyamatos árkedvezményeket és ingyenes, 48 órán belüli kiszállítást. Amerikában biztosítás nélkül akár 40-80 százalékot is lehet spórolni majd a gyógyszerek árain Prime-tagként - az amerikai gyógyszerárak tükrében ez bizony komoly összeg. Az árkedvezmények személyesen is járnak majd Amerika-szerte több mint 50 000 gyógyszertárban. 

Az Amazon szolgáltatása 45 amerikai államban válik elérhetővé a héten, később pedig a most kimaradt régiókban is elindul. Az ügyfeleknek lehetőségük lesz gyógyszerészektől tanácsot kérni. 

Nem váratlan a húzás

A szakértők szerint az Amazon gyógyszertárának elindulása jelentős lépés, ugyanakkor nem váratlan. A cég folyamatosan építi magát az elmúlt években az egészségügyi piacon, és voltak már jelek arra, hogy ilyen téren is újítana a vállalat. 2018-ban például felvásárolta a gyógyszerek kiszállítására szakosodott PillPacket, valamivel 1 milliárd dollár alatti összegért. Ennek infrastruktúráját használta most fel az Amazon Pharmacy indulásához, de a PillPack by Amazon Pharmacy is tovább működik ezzel párhuzamosan. 

Szakértői becslések szerint a gyógyszertárak piaca csak Amerikában 312 milliárd dollárt ér, és éves szinten 3 százalékos növekedést produkál, főleg a házhozszállítások és online boltok miatt. Az Amazon logisztikai és raktárhálózata ideális ilyen szempontból is, érthető tehát, hogy ebből az ágazatból is profitálna a cég; főleg olyan időkben, amikor a világjárvány miatt sokan nem szívesen mozdulnak ki otthonról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.