Hirdetés

Már többet ér az Nvidia, mint Mark Zuckerberg teljes cégbirodalma



|

Megbicsaklott Mark Zuckerberg vállalata, az Nvidia pedig lecsapott a helyére, az Egyesült Államok hetedik legértékesebb cége lett.

Hirdetés

Nem kezdődött jól az év a Facebookról tavaly Meta névre keresztelt techóriásnak. A Mark Zuckerberg alapította cég növekedése látványosan megtorpant, aminek komoly pénzügyi következményei is vannak. A Meta rövid idő alatt az értéke 30%-át elvesztette a piacon, ami körülbelül 260 milliárd dollár. A cikk írásának pillanatában a Meta 631,5 milliárd dollárt ér, szóval még nem ég a ház, de a befektetőknek azonban van miért aggódniuk.

Hirdetés

Ehhez képest az Nvidia köszöni szépen, még mindig nagyon jól profitál a készlethiányból, ami alaposan felnyomta a videokártyák árát. A zöld csapat piaci értéke 667 milliárd dollárra hízott, ami ugyan jócskán elmarad a hatodik Berkshire Hathaway 720 milliárdjától, nincs azonban miért szomorkodniuk, hiszen így is megsokszorozták az értéküket a néhány évvel ezelőtti állapotokhoz képest.

A Meta és az Nvidia helycseréje annak fényében még érdekesebb, hogy az Nvidia számára sem alakult minden kedvezően mostanában. Hosszú ideje lógott a levegőben egy üzlet, aminek értelmében a GPU gyártó felvásárolta volna a brit központú Arm chipgyártót körülbelül 40 milliárd dollárért, ez azonban most már biztosan meghiúsult.

Nem tudjuk, hogy a Metának érdemes-e berendezkednie a 8. helyen, bár ha Zuckerbergék tényleg szakítanak Európával, az biztosan rossz hatással lesz a részvényeik árfolyamára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.