Hirdetés

Már tölthető az iOS 17.2, frissült a macOS és a watchOS is



|

Frissítésdömpinggel búcsúztatja az évet az Apple.

Hirdetés

Az Apple még szeptemberben adta ki az operációs rendszerei aktuális generációját, köztük az iOS/iPadOS 17-tel, a macOS 14 Sonomával és a watchOS 10-zel. Ahogy az lenni szokott, a cupertinóiak azóta is szorgosan foltozgatják és bővítgetik a szoftveres platformokat, melynek most elérkezett a következő állomása.

Nemrég ugyanis elérhetővé vált az almás rendszerek aktuális nagy frissítése, amely a kötelező hibajavításokon túl az iPhone-ok esetében hozta a legtöbb érdekességet.

Az iOS 17.2 legnagyobb dobása a vadonatúj Journal alkalmazás, amellyel az életünket dokumentálhatjuk, s ami az Apple megfogalmazásában "segít a felhasználóknak elgondolkodni az életük mindennapi pillanatairól és különleges eseményeiről." Az app a meglévő (titkosítással ellátott) bejegyzéseink alapján, gépi tanulás segítéségével javaslatokat tesz újabb emlékek rögzítésére, illetve a Suggestions API révén külsős alkalmazásokat is össze lehet kötni vele.

Hirdetés

A frissítés az iPhone 15 Pro és Pro Max felhasználók számára új képességeket is hoz: a konfigurálható akciógombot immáron kimondott szövegek gyors fordítására is használhatjuk, a készülékek repertoárjába pedig bekerült az ún. Spatial Video formátum rögzítésére, amely a később érkező Apple Vision Pro VR-headsettel kompatibilis, térhatású filmeket takar.

Az iOS 17.2 az iMessage-hez is hozzápiszkál, ahol már közvetlenül a szövegbuborékokba is szúrhatunk be matricákat, illetve módosíthatjuk az Emojik testalkatát (!). Ezeknél valamivel fontosabb, hogy az update az összes iPhone 13 és 14 modell számára elérhetővé teszi a Qi2-töltők támogatását.

Akit részletesebben is érdekel az iOS 17.2, az Apple hivatalos leírásában böngészheti a frissítés által hozott módosításokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.