Hirdetés

Márciusban is az iPhone X volt a király



|

A legnépszerűbb okostelefonok között volt még az iPhone 8 Plus, illetve a Galaxy S9 és a Galaxy S9+.

Hirdetés

A Counterpoint Research adatai szerint márciusban a legkelendőbb okostelefon megint az Apple iPhone X volt. Az érintett hónapban ez a piac 3,5 százalékát fedte le. A globális eladások 2,3 százalékát tette ki ezután az iPhone 8 Plus. 

Hirdetés

A legnépszerűbb androidos okostelefon márciusban a Xioami Redmi 5A volt, ez az eladások 1,8 százalékát tette ki. Az Oppo A83-at előzte meg egy hajszállal. 

Az ötödik és a hatodik legnépszerűbb, 1,6 százalékos globális részesedéssel a Samsung Galaxy S9 és a Samsung Galaxy S9+ voltak márciusban. 1,6 százalék jutott az iPhone 7-nek is, a nyolcadik iPhone 8 pedig az eladások 1,4 százalékát tette ki. Ugyanennyi jutott a Samsung Galaxy J7 Pronak is, amit az iPhone 6 1,2 százalékkal követett. 

Az elemzők szerint az iPhone X továbbra is az ultraprémium kategória királya, ugyanakkor az Apple-nek komolyan odacsapott ebben a szegmensben a Galaxy S9 és a Galaxy S9+. A prémium piacon a Samsung megduplázta az eladásait. Az alsó- és a középkategóriában az Oppo, a Vivo, a Xiaomi és a Huawei taroltak, míg az abszolút belépőkategóriában a Samsung, a Huawei (és így a Honor) és a Xiaomi voltak erősek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.