Hirdetés

Máris gondokat okozhat a Vodafone informatikai átállása



|

Még el sem kezdődött az átállási időszak, de már most is produkál furcsaságokat a Vodafone ügyfélszolgálati rendszere.

Hirdetés

Júniusban mi is beszámoltunk róla, hogy a Vodafone és a UPC Magyarország összeolvadásának  lezárásaként július 11. és 16. között informatikai átállásra kerül sor a második legnagyobb hazai mobilszolgáltatónál. Egy ehhez hasonló folyamat kisebb-nagyobb fennakadásokkal már tavaly nyáron is lezajlott, s a jelek szerint idén is nehéz napok elé néznek az ügyfelek.

A Vodafone előzetesen mindenkit megnyugtatott, hogy a vezetékes és a mobilos előfizetőket is érintő műszaki fejlesztések csak az ügyfélszolgálati funkciókra lesznek hatással, itt viszont már most, napokkal az átállás kezdete előtt jelentkeztek az első problémák.   

Hirdetés

A szerkesztőségi és olvasói tapasztalatokra hivatkozó HWSW számolt be róla, hogy a My Vodafone alkalmazás és a webes ügyfélszolgálati felület is hibás egyenleginformációkat mutat a feltöltőkártyás felhasználóknál. Egyeseknél mínuszos vagy nullás összegek jelennek meg, ám ennek ellenére továbbra is tudják használni a szolgáltatást, míg mások a valós egyenlegüktől teljesen eltérő számokat látnak.

A Vodafone korábban arra is figyelmeztetett, hogy a leállás ideje alatt senki se kezdeményezzen számlabefizetést, míg a feltöltőkártyás ügyfelek elvileg bankautomatán keresztül zavartalanul feltölthetik majd az egyenlegüket. Az előjelek fényében viszont nem biztos, hogy ez tényleg így alakul.

A szolgáltató mindenesetre idén is a tavalyi gyakorlatot követi, és extra mobilinternettel igyekszik vezekelni az átállás okozta kellemetlenségekért. A lakossági és vállalati ügyfeleknek egyaránt járó, belföldön és roamingra is érvényes 10 GB-os adatcsomagokat július 11. éjfélig aktiválják, 30 napot biztosítva a felhasználásra.

A leállás által érintett szolgáltatások listáját ezen az oldalon találod.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.