Hirdetés

Még a Pro verziókat is veri az iPhone 15 Plus akkumulátorideje



|

Úgy látszik, mégsem olyan hatékony az A17 Pro chip, mint azt gondoltuk.

Hirdetés

Hatalmas figyelem övezi a friss iPhone-okat, amelyek közül a 15 Pro modellek a legérdekesebbek, mivel ezek több dologban is jelentős előrelépést mutatnak az elődjeikhez képest. Mondjuk a titán tokozás miatt azt feltételeztük, hogy a készülékek ezzel egy időben strapabíróbbak is, azonban kiderült, azok jóval törékenyebbek lehetnek.

Természetesen jogos lehet a feltételezés, miszerint nyilván a legdrágább Pro modellek rendelkeznek a legjobb akksi-üzemidővel is, azonban egy youtuber legutóbbi kísérletei egyáltalán nem ezt támasztották alá.

Hirdetés

Az iPhone 15 Plusban lényegében ugyanaz az A16 Bionic chip zakatol, mint az iPhone 14 Próban és Pro Maxban, de ennek ellenére mégis jobb az energiafelhasználása, mint az előző modelleknek. Még a már említett, prémium kategóriás iPhone 15 Pro és Pro Max verziók (amelyek a papíron sokkal hatékonyabb A17 Pro chippel működnek) sem képesek lépést tartani a papíron technológiailag gyengébb készülékkel.

A kapacitások tekintetében az iPhone 15 Plus 4 383 mAh-es akkumulátorral rendelkezik, ami kisebb javulást mutat az iPhone 14 Pro Max 4 323 mAh-es cellájához képest. A 15 Pro Maxba egy 4 422 mAh-es akksi került, ami pusztán a számok tekintetében felülmúlja a többi modellt. A gyakorlatban azonban mást látunk, ugyanis a teszt során az alábbi eredmények születtek az üzemidő tekintetében:

  • iPhone 14 - 9 óra 2 perc
  • iPhone 15 Pro - 9 óra 20 perc
  • iPhone 15 - 9 óra 57 perc
  • iPhone 14 Pro Max - 10 óra 54 perc
  • iPhone 13 Pro Max - 11 óra 19 perc
  • iPhone 15 Pro Max - 11 óra 41 perc
  • iPhone 15 Plus - 13 óra 19 perc

A kísérlet tehát egészen meglepő számokat mutat, amit a youtuber további olyan tesztekkel is kiegészített, amik jobban reprezentálják a mindennapos használatot. Az eredményeket elnézve az iPhone 15 Pro és Max modellek alatt dolgozó A17 Pro chip egy kicsit csalódáskeltően szerepel. Ha tehát üzemidőt részesíted előnyben mindenek felett, akkor a Plus modell lehet számodra a legjobb választás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.