Hirdetés

Még kevesebb táblagépet veszünk a következő években



|

2023-ig továbbra is lejtőn marad a táblagépek piaca, ugyanakkor az iPadek eladásaira nem igazán lesz hatással a trend.

Hirdetés

Az okostelefonok kijelzőinek a mérete egyre nagyobb, emiatt aztán a táblagépek eladásai folyamatos csökkenést mutatnak az elmúlt évek során. A legtöbb gyártó már ki is szállt a szektorból. A trend nem mutat lassulást, a DigiTimes Research szakértői szerint 2023-ig egyre kevesebb táblagépet veszünk majd. 

Hirdetés

Némi jó hír, hogy idén és jövőre valamilyen szinten beindul majd a 9 hüvelyk fölötti tabletek piaca, az emberek egy része ugyanis nagyobb modellre cserélné a régi, kisebb táblagépét. Ennek ellenére az összesített eladások kisebb lejtőre kerülnek. 

2021 és 2023 között jelenleg évi 2-3 százalékos csökkenéssel számolnak az elemzők, vagyis az eladások éves szinten 120 milliós darabszám fölött maradhatnak. 

A vásárlók addig is 9,7 és 12,9 hüvelykes méretek között keresgélnek majd. Ez a kettő pont egy-egy iPad képernyőmérete, ami nem véletlen. A DigiTimes szerint az Apple képes lesz a trendek ellenére folyamatosan növelni a piaci részesedését. Ennek az egyik oka az olcsóbb iPad, a másik az, hogy az iPadek sokkal tovább maradnak használatban, mint az androidos tabletek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.