Hirdetés

Még sok időbe telhet, mire az iPhone válaszol az S24 Ultra egyik legjobb fejlesztésére



|

Egészen az iPhone 17-ig kellhet várni, mire az Apple felveszi a tempót a Samsung aktuális csúcsmobiljával.

Hirdetés

A januárban megjelent Samsung Galaxy S24 Ultra leginkább a operációs rendszerébe integrált mesterséges intelligenciás funkciókkal írta a szalagcímeket, ám az aktuális koreai csúcsmobil más területeken is tisztességes előrelépést hozott, köztük az új Gorilla Glass Armorral, amely a normál üvegekhez képest 75%-kal csökkenti a tükröződést és négyszer ellenállóbb a karcokkal szemben, mint a rivális megoldások.

Korábban egy látványos összehasonlítás mutatta meg, hogy ennek köszönhetően az S24 Ultra mennyivel szebb képet mutat napfényes környezetben, mint az iPhone 15 Pro, a jelek szerint pedig az Apple-nek erre még jó ideig nem is lesz válasza.

Hirdetés

A MacRumors ugyanis egy kínai szivárogtatóra hivatkozva azt írja, hogy csak a várhatóan 2025 őszén piacra kerülő iPhone 17-szériával fog debütálni az Apple rivális megoldása. A jelentés alapján ez egy "szuperkemény" karcálló bevonat, amely a Gorilla Glass Armorhoz hasonlóan nemcsak a karcok ellen véd "jobban mint gondolnánk", hanem a tükröződést is jelentősen csökkenti.

A kínai beszállítók állítólag már meg is kapták az új tükröződésmentes védőréteghez szükséges gyártófelszerelést, ám az eszközök nem érkeztek meg időben ahhoz, hogy az idén megjelenő iPhone 16-sorozatban is bevessék a technológiát. A pletyka ugyan nem tér ki erre, de valószínűsíthető, hogy a Gorilla Glass Armorhoz hasonlóan ezt a megoldást is a Corning fejlesztette ki, hiszen a cég az első iPhone óta dolgozik együtt a cupertinóiakkal, akik több mint 500 millió dollárt fektettek a náluk folyó kutatás-fejlesztésbe.

Azt persze semmi sem garantálja, hogy a szivárgás helytálló, így nincs kizárva, hogy az Apple már az idei modelleknél is előáll valamivel, ami megpróbálja ellensúlyozni az S24 Ultra előnyét a tükröződés csökkentésében, de ha így is alakul, az valószínűleg csak az iPhone 16 Pro és Pro Max kiadásokra lesz igaz, hiszen a Samsung sem adja a Gorilla Glass Armort a normál S24-hez és az S24+-hoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.