Hirdetés

Megbonyolítja a képminőség állítását a YouTube app



|

Az új YouTube alkalmazásfelületen csak egy extra lépéssel érhetjük majd el a jelenlegi listát.

Hirdetés

A legnépszerűbb mobilos alkalmazások olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még a legapróbb módosításokra is érzékenyen reagálhat a közönség. Könnyen lehet, hogy így lesz ez az androidos és iOS-es YouTube app új változtatásával is, ami a videók felbontásának hangolásába visz egy csavart.

A frissített felület egyre több felhasználónál bukkan fel, leváltva a jól megszokott listát. Eddig ugyanis a videók minőségénél egy felsorolást kaptunk az elérhető lehetőségekkel. Felül a netkapcsolatunk sebességéhez igazodó Automatikus opció állt, alatta pedig egyenként kiválaszthattuk, hogy 4K, 1080p, 720p, stb. felbontással élveznénk-e az adott tartalmat.

Hirdetés

Az új megoldás viszont csak négy opciót kínál Auto, Higher Picture Quality, Data Saver,  illetve Advanced neveken. Az Auto továbbra is ugyanazt takarja, mint eddig, míg a magasabb képminőséget jelentő Higher Picture Quality a minél jobb felbontásra helyezi a hangsúlyt. Az utóbbi kapcsán viszont érdekes, hogy a GSMArena tesztje alatt még csúcssebességű Wi-Fi-n is 720p-re korlátozta a minőséget.

A régi és az új felület. Forrás: GSMArena

A Data Saver üzemmód a spórolás jegyében elvileg 480p-re állítja a felbontást, ám a GSMArena arról számolt be, hogy náluk a próba során ugyanúgy 720p beállítással folytatódott a videók lejátszása, így a netkapcsolat sebessége valószínűleg  itt is döntő tényező.  

Az utolsó, Advanced menüpont pedig az eddigi listát rejti, tehát lényegében az történt, hogy a beállításokból korábban egy gombnyomással elérhető lehetőségek használatához ezentúl egy újabb almenübe kell majd navigálnunk.

Az itt kiválasztott érték ráadásul csak az éppen nézett videóra vonatkozik, az alkalmazás Beállításaiban található alapértelmezett opciók között pedig egyáltalán nem szerepel az Advanced lehetőség és a lista, mindössze az Auto, Higher Picture Quality, Data saver hármasból választhatunk. Magyarul sehol nem adhatjuk meg, hogy mindig minden videó egy adott felbontáson fusson, hanem egyenként kell majd piszkálni a minőséget, ha az automatikus üzemmódok nem végzik jól a dolgukat.

A cikk írásakor nálunk még nem aktiválódott az új felület, így kommentben szívesen vesszük az olvasói tapasztalatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.