Meglepetést okozott a BlackBerry



|

Felülmúlta a Wall Street várakozásait a BlackBerry, hála a licencdíjaknak és a szoftvereknek.

Bár a BlackBerry többé nem gyárt okostelefont, a licencdíjakból és a szoftverekből úgy néz ki, hogy életképes vállalattá alakult. 

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a jelenlegi stratégia remekül bevált a cég számára: más vállalatok - mint a TCL - licencelhetik a BlackBerry androidos verzióját, a névért és logóért cserébe pedig fizetnek. 

A BlackBerry még a Wall Street várakozásait is felülmúlta a második pénzügyi negyedév során (ez augusztus 31-én zárult le), miután a cég rekordértékű, 196 millió dolláros árbevételt jelentett a szolgáltatások és szoftverek után. Ez éves szinten 26 százalékos emelkedés, miközben a licencdíjak egy év alatt 15 millió dollárról 56 millióra emelkedtek. Jelenleg két gyártó fizet a BlackBerrynek a szoftverek és a név után. 

Az egyik nagy siker a BlackBerry KEYone volt idén, ami a kínai TCL terméke, hosszú üzemidővel és fizikai billentyűzettel. Tavaly egyébként a BlackBerry a Forddal is aláírt egy szoftveres üzletet, és hamarosan egy másik autógyártóval is sikerül megállapodnia. A robotautós szoftverek után járművenként 5-25 dollárt kereshet a BlackBerry. 

A BlackBerry szerint a szoftveres árbevétel idén 10-15 százalékot emelkedhet. A befektetők örülnek, a cég részvényárfolyama nemrég egyetlen nap alatt 5,4 százalékkal emelkedett. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.