Hirdetés

Megszállja a Google az iOS 16 zárképernyőit



|

Újabb felületen léphetünk interakcióba a Google alkalmazásaival.

Hirdetés

Szeptember 12-étől letölthető minden kompatibilis eszközre az iOS 16, aminek az egyik legnagyobb újdonsága az alaposan testreszabható zárképernyő. Ez ugyebár egészen idáig elképzelhetetlen volt jailbreak nélkül az iPhone-okon. Az Apple azonban végre ebben is felzárkózik az Androidhoz, térhatású képekkel, widgetekkel és többféle betűtípussal válnak egyedi az iPhone-ok zárolt kijelzői.

Mivel a rendszer már több hónapja elérhető béta verzióban, a legnagyobb szoftverfejlesztőknek volt idejük próbálgatni az új rendszer működését, az iOS 16 hivatalos megjelenésével egy időben pedig a Google jelezte is, a következő hetekben több zárképernyős widget is befut majd a legnépszerűbb alkalmazásain keresztül.

Hirdetés

Ezek között találhatunk majd gyorsgombot az inkognitós böngészéshez, elkezdhetünk azonnal játszani a Chrome dínós játékával, ha elmenne az internet, és persze a klasszikus nagyító ikonra kattintva keresést is pillanatok alatt kezdhetünk. Ezen kívül nagy figyelmet kap a Gmail app is, hiszen ez is több widgetet kínál hamarosan; választhatunk majd, hogy a dátum mellett jelenjen meg az új üzenetek száma, vagy részletesen mutassa, hogy milyen kategóriájú e-mailek várnak a megnyitásra.

Végül, de nem utolsósorban a Google Maps és a Google News is további widgeteket kap, így a legfontosabb híreket és a kedvenc éttermeinket mind egy kattintással elérjük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.