Hirdetés

Megvan, mikor érkezhet Európába a Tesla Cybertruck|

Elon Musk szerint számos ponton át kell alakítani, hogy megfeleljen az itteni előírásoknak.

Hirdetés

Hosszú éveket kellett az amerikaiaknak várnia a Tesla első elektromos pickupjára, a Cybertruckra, és Európában, valamint Kínában még mindig nem adottak a feltételek ahhoz, hogy megkezdjék a futurisztikus furgon forgalmazását. Ennek legfőbb akadálya az, hogy a tengerentúli vállalat elsősorban a helyi viszonyokra tervezte a járművet, ahol más előírásoknak kell megfelelnie, mint a vén kontinensen.

Ahhoz, hogy itt is megkezdhessék az értékesítést, még számos teendő vár a fejlesztést végző mérnökökre. Sokan azzal kritizálják Elon Muskot, hogy ezekre a kritériumokra gondolhatott volna már korábban is, de ő azzal védekezik, hogy akkor nem lett volna ennyire kiváló a végeredmény.

Ennek ellenére a techguru nagyon is elképzelhetőnek tartja, hogy 2025-re készen álljon az a változat, ami megfelel az európai és a kínai követelményeknek is. A projekt során a szükséges átalakítások mellett a sorozatgyártás költségeiből is szeretnének lefaragni.

Hirdetés

Az átalakítással nemcsak a sorozatgyártás észszerűsítését szeretnék elérni, hanem az egyes alkatrészek költségein spórolnának, hogy a sok apróságból egy szabad szemmel is látható árcsökkenést hozzanak össze. Ez nyilvánvalóan nehéz és időigényes munka, szóval nem elképzelhetetlen, hogy a jövő évre várt eurokonform modell megjelenése - a brand szokását követve - az ígérthez képest csúszni fog.

Egyébként több ponton is egy világ választja el egymástól az Egyesült Államokat Európától. Nálunk hagyományosan kisebbek a járművek, és a biztonsági előírásaink közt is jelentős eltérések vannak. A legjelentősebb változtatások valószínűleg az autó sokat kritizált éleit érintik, de vannak egyéb vezetésbiztonsági előírások is, amelynek jelenlegi formájában nem felel meg a Cybertruck.

Ennek ellenére a Tesla komoly szándékait jelzi, hogy éppen Európában tartanak egy többállomásos Cybertruck-turnét Odyssey néven. Az utóbbi időben Elon Musk többször is megismételte azt az állítását, hogy nem a kereslet hiánya, hanem az idő és az előírásoknak való megfelelés függvénye az EU-s megjelenés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.