Hirdetés

Mesterséges intelligenciával szűri ki a rágcsálás hangját a Dorritos ingyenes szoftvere



|

Jóval elviselhetőbbé teheti a többjátékos élményt a Doritos Silent.

Hirdetés

A játékosok kapcsán széles körben elterjedt és mélyen beágyazott sztereotípia, hogy szeretik mindenféle cukros üdítővel és rágcsálni valóval körbetornyozni magukat, hogy aztán órákon át ne kelljen kiszabadulniuk a szüleik pincéjéből, hacsak nem hozza úgy az a bizonyos szükség.

Mindenki gamer döntse el maga, hogy személy szerint mennyire igaz ez rá ez a klisé, a zacskós tortillachipséről ismert Doritos azonban nagyban épít erre, és rendszeresen köt különböző játékipari szponzorációs szerződéseket. A PepsiCo szárnyai alá tartozó márka ezúttal egy ingyenes szoftverrel igyekszik ápolni a játékosok csemegéje-imázst.

Hirdetés

A márka legújabb dobása ugyanis a Doritos Silent néven futó PC-s program, ami az ígéret szerint a zajszűrős fülesekhez hasonlóan automatikusan kiiktatja a rágcsálás hangját, így a többjátékos meccsek alatt a mikrofon kikapcsolása és bármiféle bűntudat nélkül eshetünk neki egy zacskó Doritosnak.

A Crunch Cancellationnek hívott eljárást gépi tanulással tökéletesített mesterséges intelligencia hajtja, amely 5000 különböző ropogó hangot képes felismerni és kiszűrni. A szoftvert ugyan kifejezetten a Doritos termékeire készítették fel, de jó eséllyel más gyártóktól érkező kalóriabombáktól sem jön zavarba.

A Doritos Silent Windows 10 és 11 operációs rendszerekkel kompatibilis, és ingyenesen tölthető le a márka honlapjáról. Mi ugyan még nem próbáltuk, de a GameRant beszámolója alapján nem tökéletes a működése, néhány roppanás még így is át-átcsúszik a szűrőn, illetve az általános hangminőség is romlik a szoftver használatával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.