Hirdetés

Durván komplex rendszerchipet kap az Xbox Series X



|

Ennyire összetett SoC még egy játékkonzolban sem volt: ARM- és x86-os magokra építő, többszörös CPU-cluster az, amire számíthatunk.

Hirdetés

Valaki nemrég felfedezte egy AMD rendszerchip fejlesztéséért felelős személy LinkedIn-oldalán, hogy a Microsoft Xbox Series X konzoljába igen komplex SoC kerül: több CPU-clusterre lehet számítani, és mindegyikben több olyan processzormag lesz, ami az x86 és az ARM magokat egyaránt használja. Arra is fény derült továbbá, hogy a jelenleg elérhető legújabb, 7 nm-es technológiát használják (bár a TSMC már időközben elindította az 5 nm-es chipet gyártását is). Ez összetettben a játékkonzolok történetében használt legkomplexebb rendszerchipet jelenti majd. 

Hirdetés

Sajnos hitelesíteni nem tudta a média az információkat, a megfelelőnek tűnő privát profilok adataihoz pedig nem fértek hozzá. Vagyis sokan kétkedve fogadták az információkat, bár azt mindenki bevallja, hogy már több forrás is megszellőztette: a Microsoft csúcstechnológiát kölcsönöz az AMD-től. 

Nem zárul azonban jó hírrel ez a jelentés sem: az Xbox Series X és a PlayStation 5 ugyan 2020-ban jöttek volna, de az elemzők szerint mindkettő késik, a koronavírus minimum rövid távon káros hatással lesz a konzolok elérhetőségére, azonban az egyre élesebb gazdasági problémák olyan forgatókönyvekhez is vezethetnek, amikre egyelőre nem is számít senki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.