Hirdetés

Így változtasd meg a Microsoft Edge keresőmotorját



|

Aki a Chrome után úgy érezte, tesz egy próbát az új Edge böngészővel, az valószínűleg nem örült a Bing keresőnek. Szerencsére az alapértelmezés átállítható.

Hirdetés

Sokan tettek egy próbát a Microsoft új Edge böngészőjével, azonban a legtöbb embert eléggé negatívan érint, amikor rájön, hogy a szoftver a Bing keresőt használja a Google keresője helyett. A Bing bár még mindig létezik, továbbra sem valami közkedvelt, a legtöbben még mindig a Google keresőjét szeretik használni. Szerencsére ez is beállítható az Edge böngésző alapértelmezett keresőmotorjaként, csak azt kell tudnunk, hogy hol keressük. 

Hirdetés

PC-n és Macen egyaránt be lehet állítani az Edge alapértelmezett keresőmotorját. Bár a Microsoft támogatói dokumentuma szerint az új Edge a rendszer nyelvét használja, illetve a felület nyelve átállítható, nálunk a magyar nyelvű Windows 10 angol nyelvű Edge böngészőt indít, a nyelvi beállítások pedig hiányoznak a szoftverből. Az angol kifejezésekkel persze ugyanúgy könnyedén követhető az átállítási folyamat. 

1. Első lépésben másoljuk és illesszük be a címsorba az [edge://settings/search] kifejezést, majd nyomjunk Entert. 
2. Ezután a [Search engine in the address bar] résznél kattintsunk a legördülő menüre, és válasszuk ki a nekünk megfelelőt. 
3. Ha ez esetleg nem lenne a listában, akkor a [Manage search engine]-re kattintva új is megadható. 

Ennyire egyszerű a dolog. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.