Hirdetés

Mindenki ingyen férhet majd hozzá a Google mesterséges intelligenciás képszerkesztő trükkjeihez



|

Végre nem csak a Pixeleken lesz elérhető a Magic Editor és a többi AI-jóság, de azért van egy fontos megkötés is.

Hirdetés

Már több, egymással versengő szolgáltatás is bizonyítja, hogy a generatív mesterséges intelligenciának meg sem kottyan a semmiből létrehoznia egy valósághű képet lényegében bármilyen témában, így nem meglepő, hogy a technológia képességei a fotószerkesztésben is hasznosíthatók, az ilyen funkciók pedig már a Photoshopban, a Microsoft Paintben és a Google-nél is visszaköszönnek.

A keresőóriás a tavalyi I/O fejlesztői konferencián mutatta be a Google Fotókba integrált Magic Editort, amely jelenleg csak a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro modelleken teszi lehetővé, hogy az AI-t bevetve néhány mozdulattal mélyreható változtatásokat hajtsunk végre a fotóink hátterén és különböző elemein. A jó hír, hogy hamarosan bárki használhatja a sokoldalú eszközt, más mesterséges intelligenciás funkciókkal egyetemben.

Hirdetés

A vállalat ugyanis nemrég bejelentette, hogy a május 15-től a Google Fotók több mesterséges intelligenciás fotószerkesztési képességét is széles körben elérhetővé teszi. Ezek a képek élességét feljavító Photo Unblur, a nem kívánt elemek eltávolítására szolgáló Magic Eraser és a portrék megvilágítását korrigáló Portrait light, valamint az említett Magic Editor.

Az felsorolt funkciók használatához legalább 3 GB memóriával rendelkező, minimum iOS 15-öt vagy Android 8.0-t futtató mobileszközre lesz szükség, míg a számítógépek esetében a Chromebook Plust és a ChromeOS 118-t említi a Google vonatkozó blogposztja, így egyelőre nem tiszta, hogy más PC-ken is elérhetők lesznek-e az AI-trükkök.

A csavar a dologban, hogy habár a Magic Editor használata alapvetően ingyenessé válik, csak a Pixel-eszközök (8-as és bizonyos korábbi szériák) felhasználói élhetnek majd vele korlátlanul, míg az előfizetéssel nem rendelkező ügyfelek más készülékeken csak 10 mentést kapnak havonta. Aki ennél több képet szeretne megbuherálni, annak be kell fizetnie a legalább 2 TB-os Premium Google One tagságra.

A fotószerkesztési képességek szélesebb körű elérhetővé válása tehát május 15-én kezdődik, de a Google figyelmeztet, hogy hetekig is eltarthat, mire mindenkinél felbukkannak az AI-eszközök.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.