Hirdetés

Mintha sci-fiből léptek volna elő az idei Samsung C-Lab fejlesztései



|

A vállalat idén is bemutatta a kreatív ötleteket és startupokat támogató inkubátorprogram legújabb résztvevőit, amely fejlesztések közül több zseniális projekt is kiemelkedik.

Hirdetés

A Samsung 2012-ben indította a C-Lab Inside programot, amelynek lényege, hogy a Samsung alkalmazottak innovatív ötleteit támogatja, valamint segíti azok megvalósítását. A C-Lab Inside mellett 2018-ban létrejött az Outside program is, amely dél-koreai inkubációs programokkal együttműködve segíti pénzügyi támogatásokkal és irodai munkaterület biztosításával a résztvevő startupokat.

A C-Lab szokásos éves rendezvénye a koronavírus miatt elrendelt korlátozásokbó adódóan elmaradt, viszont a Samsung egy digitális bemutató keretein belül leplezte le a legjobb ötleteket. A projekteket négy kategóriába sorolva díjazták, így a mesterséges intelligencia, egészség és wellness, szórakozás, valamint család és életstílus témakörökben ismertette a Samsung a kiemelkedő ötleteket.

Hirdetés

Air Pocket

Az Air Pocket nevű fejlesztés az egyre komolyabb légszennyezés problémájára hívja fel a figyelmet. Az Air Pockettel magas koncentrációjú oxigént tárolhatunk az üvegcsékben, amelyek egy másodperc alatt cserélhetők a kapcsolódó eszközökből. Az üvegcséket kompatibilisnek tervezték kültéri és beltéri készülékekkel, valamint egy speciális arcmaszkkal is.

Food & Sommelier

A digitális borszakértő fejlesztés leginkább azok számára készül, akik igyekeznek minden ételhez megtalálni a lehető legjobban illő palack bort. A mesterséges intelligencia által vezérelt algoritmus ebben segíti a felhasználókat, és az egyéni preferenciák alapján ad javaslatot optimális étel-bor párosításra.

Scan & Dive

A Scan & Dive egy úgynevezett IoT (Internet of Things) eszköz, vagyis internet alapú hálózaton keresztül képes felismerni információt. A C-Lab eszköz felismeri a szkennelt tárgyak anyagszerkezetét, és ez alapján javasol a felhasználó számára ideális tisztítási lehetőséget. A Samsung meglátása szerint a Scan & Dive-ot leginkább a mosoda iparágban, valamint az élelmiszerek disztribúciójában lehetne a legeredményesebben alkalmazni.

Flux Planet

A Flux Planet alkalmazásával az emberek a valódi énjük alapján, 4D szkenneléssel hozhatnának létre avatárokat, amelyek VR és AR színterekben is használhatóak lennének. Ezen belül a projekt legérdekesebb része a mesterséges intelligenciával támogatott digitális ruhapróbálás lehetősége, amelynek hála valódi próbálás nélkül is látható, hogyan mutatnának az egyes darabok az embereken.

Olly

Az Olly-t a készítők "hordozható napfény" megoldásként emlegették, ami természetesen kis túlzás, viszont az eszköz célja, hogy természetes energiával lássa el az embereket. Az Olly-t használók így olyan fényt kapnának, amely a lehető legjobban hasonlít a napsugarakra. A készülék egy töltéssel akár 6 órán keresztül is üzemeltethető, és főként azoknak lehet vonzó, akiknek napközben nincsen lehetőségük arra, hogy a szabad levegőn, természetes fényben dolgozzanak vagy pihenjenek.

A 2021-es Samsung C-Lab további kiemelkedő projektjeit az alábbi videós összeállításokban láthatjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.