Hirdetés

Mobilra ment a Tor böngésző



|

Az anonim böngészés immáron Android rendszert használó okostelefonról is lehetséges, hála a Tor böngészőnek.

Hirdetés

Ha inkognitó- vagy privát módot használunk böngészés közben, akkor a készülékünk nem gyűjti be az előzményeinket. Az internetszolgáltatók, weboldalak és egyéb felek azonban továbbra is könnyedén tudnak minket követni a web használata közben. 

Hirdetés

Aki nagyobb biztonságot és erősebb magánszférát szeretne, annak azonban ott a Tor böngésző. Az adatokat ezernyi független szerveren küldi át a szoftver, így a szolgáltatók, kormányzatok és egyéb szervezetek dolga eléggé nehéz lesz, ha követni akarnak minket. 

Az asztali felhasználók nemrég megkapták a Tor Browser 8.0-t, most pedig itt az első hivatalos Tor böngésző mobilra is. A Tor Browser for Android Alpha ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból

Az asztali verzióhoz hasonlóan ez is a Firefoxra építkezik, és a HTTPS Everywhere, valamint a NoScript kiegészítőket gyárilag telepítve kínálja. A böngésző blokkolja a külső trackereket, és automatikusan törli a sütiket a program bezárásakor. A webes aktivitás elfedésével megnehezíti a dolgát mindenkinek, aki monitorozna minket. A böngésző ráadásul az adatokat is titkosítja. 

A mobilos böngésző használatához szükség lesz a Tor Orbot Proxy appjára is. Ez a jövőben elvileg a böngészőben is benne lesz, és nem kell majd két külön alkalmazást telepíteni. 

Ez egyébként az első hivatalos Tor böngésző mobilra, de nem az első, ami a Tor hálózatát használja. A felhasználók kedvence a Guardian Project Orfox megoldása volt eddig. Az Orfox 2019 elején nyugdíjba megy, ahogy a Tor böngésző stabillá válik. Az iOS rendszerre nincs hivatalos Tor böngésző. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.