Hirdetés

Mostantól könnyebb lesz pénzt keresni a YouTube-on



|

A videomegosztó átalakította a partneri programját, így könnyebb a bekerülni a fizetős tartalomgyártók körébe.

Hirdetés

A világ legkeresettebb youtuberei hajmeresztő összegeket húznak be, a Forbes nemrég összeállított listája szerint: a 10 legjobban kereső videós tartalomgyártó évente nagyjából 300 millió forintot, azaz bő egymilliárd forintot visz haza.

Emellett persze jóval többen vannak azok, akik nem ilyen szintű pénzeket keresnek a videóikból, de még így is lehetőségük volt ott hagyni a korábbi munkahelyüket - vagy egy kis mellékessel kiegészíteni a fizetésüket.

Hirdetés

A Google céghálójába tartozó YouTube pedig most alaposan átalakította a YouTube Partner Program (YPP) nevű kezdeményezését, amin keresztül a tartalomgyártók pénzhez juthatnak. Korábban ugyanis legalább 1000 követőre volt szükség a YPP-be való jelentkezéshez, mostantól azonban 500 is elég lesz.

Megváltoztak a csatornánk tartalmaira vonatkozó feltételek is: korábban vagy 4000 megtekintett órára volt szükség az elmúlt 12 hónapban, vagy tízmillió YouTube Shorts nézettségre az elmúlt másfél hónap során. Ezt most úgy változtatták meg, hogy az elmúlt 90 napban legalább háromnyilvános feltöltésnek kell érkeznie a csatornára, emellett pedig vagy 3000 megtekintett óra, vagy hárommillió Shorts-nézettség kell az elmúlt 90 napban.

A YPP-hez csatlakozó felhasználók egy sor olyan funkcióhoz is hozzáférnek, amelyek segítségével a rajongóiktól kaphatnak támogatást. Ilyen például a Super Chat vagy a Super Thanks lehetőség, de a YouTube tárháza tartogat még pár hasonló eszközt. A megújult YPP-t először az amerikai, a brit, a kanadai, tajvani és dél-koreai tartalomgyártók kezdhetik el használni, a többi országba "idővel" érkezik majd meg a szolgáltatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.