Hirdetés

Musk meggondolta magát, többé nem lehet bitcoinnal venni Tesla autókat



|

Elon Musk a Twitteren jelentette be, hogy a Tesla felfüggesztette a bitcoinnal történő autóvásárlás lehetőségét, környezetvédelmi okokra hivatkozott.

Hirdetés

Ma hajnalban dobta le Elon Musk a legújabb kriptobombát, ami efféle húzásaihoz hasonlóan minden bizonnyal most is nagy hatással lesz a bitcoin árfolyamára. A Tesla vezetője ugyanis bejelentette, hogy a cég felfüggesztette a bitcoin elfogadását, többé nem lehet náluk vásárolni ezzel a kriptovalutával. Ez az opció egyébként mindössze március óta élt, tehát nem tartott sokáig a lendület.

Musk most klímavédelmi okokra hivatkozik, egészen pontosan azzal van gondja, hogy rengeteg fosszilis energiát használnak fel a kriptobányászok. A szénalapú energiahordozóktól a Tesla is inkább búcsúzni szeretne, mintsem a keblére ölelni őket, ezért egyelőre bitcoin stopot hirdettek.

Hirdetés

Arra is kitért Musk, hogy a Teslánál felhalmozódott tetemes bitcoin mennyiséghez egyelőre nem fog hozzányúlni a cég, tehát nem kezdik el értékesíteni a náluk lévő kriptovalutát egészen addig, amíg a helyzet nem normalizálódik, azaz megvárják, míg végre fenntartható energiaforrásokkal kezdik el előállítani ezt a fizetőeszközt.

Hozzátette még azt is, hogy a cég nyitott az új, környezettudatosabb kriptovaluták használatára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.