Hirdetés

Nagy bejelentés várható Elon Musk agy-számítógép projektje kapcsán



|

Az Elon Muskhoz fűződő Neuralink hamarosan megosztja a nyilvánossággal, hogy mire jutott az utóbbi időben.

Hirdetés

Augusztus 28-án bejelentést tesz a Neuralink, az a cég, amely Elon Muskhoz kötődik, és agy-számítógépes projektként ismert. A bejelentésről maga Elon Musk beszélt a Twitteren, de további konkrétumokat nem osztott meg. Legutóbb egy éve, San Franciscóban tartott rendezvényt a Neuralink, amelynek még nincs terméke, de megosztotta, hogy miként halad az elektródák behelyezésével a majmok és az emberek agyába. 

Hirdetés

Azóta az esemény óta egyetlen tweetet sem tett közzé a Neuralink. A céget 2017-ben alapították azzal a céllal, hogy egy ultramagas sávszélességű agy-gép interfészt hozzanak létre, ami az embereket a számítógépekhez kapcsolja. 

Ez nem a közeljövőben történik majd meg, és erősen kérdéses, hogy ki vágyik minderre egyáltalán. Az ötlet mindenesetre az, hogy létrehoznak egy implantátumot, amit bizonyos agysérülések esetén használnának, egy évtized múlva pedig már bárkibe beültetnék, hogy az agyát összeolvassza a mesterséges intelligenciával. Elon Musk szerint ez elkerülhetetlen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.