Hirdetés

Nagyon furcsán fest a jövő Budapestje az MI szerint



|

A mesterséges intelligencia sok más ország mellett a jövő Magyarországát is megálmodta, néhány furcsa változtatással.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia most igen forró téma, és ha nem a ChatGPT sokoldalú alkalmazhatóságáról, vagy a munkahelyek veszélyeztetéséről van szó, akkor többnyire a gépi tanuláson alapuló képgenerátorok kerülnek elő, amelyeket már számos érdekes projektben vetett be a publikum.

Az elmúlt hónapokban láthattunk már például az MI segítségével készült, bizarr Zsolnay-porcelánokat, történelmi személyiségek "szelfijeit" és még a holnap Budapestjének sötét, apokaliptikus valóságába is bepillantást nyertünk.

Hirdetés

Most pedig egy egész seregnyi ország jövője tárul fel előttünk, köszönhetően a generált tartalmakra szakosodott AI Imaginary World YouTube-csatornának, amely a Midjourney nevű algoritmusnak adta parancsba, hogy képzelje el, milyenek lesznek ezek az államok 100 év múlva, vagyis 2123-ban. A cikk végén beágyazott videót látva elmondható, hogy a képgenerátor iszonyú optimista volt, szó sincs energiaválságról, globális felmelegedésről és túlnépesedésről, épp ellenkezőleg.

Ebben a sorozatban még a legszegényebb országokat is hipermodern, tágas városok jellemzik, sok-sok növénnyel és futurisztikus épülettel. Budapesttel viszont eléggé elbánt az MI: a magyar főváros lényegében maradt ugyanaz, viszont egy helyett már két folyó szeli át, a Parlament komplexuma pedig két kiegészítő épülettel bővült.

Hogy ez mire utalhat? A mesterséges intelligencia szerint talán a jövő Magyarországán több politikusra lesz szükség, akik valamiért igényelni fogják az extra vízfelületet, de ez csak egy nyers tipp. Akárhogy is legyen, a többi országot az alábbi videóban tudjátok megnézni:

Szerinted hogy fest majd a Föld 2123-ban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.