Hirdetés

Nagyon kellemetlen hiba adódott a Windows 10-zel



|

Többen azt tapasztalták, hogy deaktiválódott a digitális licencük, a rendszer pedig a Windows 10 Home telepítését követelte a Pro verzió felhasználóitól.

Hirdetés

A Microsoft nagyon mellélőtt a Windows 10 októberi nagy (1809-es) frissítésével, hiszen sok embernél fájlok tűntek el a csomag telepítése miatt. A Microsoft visszahívta a frissítést, és átmenetileg leállította azt, amíg a további tesztek mindent hibamentesre értékelnek. Most azonban egy másik igen kellemetlen probléma adódott a Windows 10-zel. 

Hirdetés

Egyre szaporodtak ugyanis az olyan jelentések, amelyek szerint a Windows 10 Pro digitális licencek váratlanul deaktiválódtak. Először a Redditen tört ki a botrány, és hamar kiderült, hogy a probléma nem kötődik egyetlen régióhoz sem. Az érintettek értesítést is kaptak az operációs rendszertől, amely szerint a licenc valójában Windows 10 Home verzióhoz tartozik, és ezért telepíteniük kell azt a változatot. 

A Microsoft természetesen gyorsan reagált a hibára. A támogatói csoport tagjai szerint a probléma Japánban, Dél-Koreában, Amerikában és számos további országban felmerült. Megerősítették, hogy átmeneti hiba lépett fel a Microsoft aktivációs szerverén, emiatt egyesek olyan problémát tapasztalhatnak, hogy a Windows szerint a rendszer nincs aktiválva. 

Hozzátették, hogy a mérnökök fáradhatatlanul dolgoznak a probléma megoldásán, és várhatóan 1-2 munkanapon belül minden visszaáll a megszokott kerékvágásba. Később Jeff Jones senior igazgató hozzátette, hogy a mérnökeik mostanra javították az aktivációs hibát, az érintett felhasználóknál pedig 24 órán belül minden automatikusan megoldódik. Addig is mindenki tovább használhatja a Windows 10 Pro verzióját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.