Hirdetés

Nagyon könnyű átverni a OnePlus 6 arcfelismerését



|

Gyakorlatilag egy fekete-fehér, nyomtatott szelfi is elég ahhoz, hogy valaki átverje az arcfelismerést, ami a OnePlus szerint inkább csak kényelmi funkció.

Hirdetés

A OnePlus 5T volt a OnePlus első készüléke, amely támogatta az arcfelismerést a rendszer feloldásakor. Mélységérzékelést és 3D-s feltérképezést viszont nem használ a gyártó, emiatt sokan aggódtak, hogy vajon egy szelfivel át lehet-e verni a funkciót.

Hirdetés

A OnePlus természetesen felkészült az ilyen helyzetekre, ezért egyedi megoldást vetett be ennek megelőzésére, amit a kínai SenseTime biztonsági cég fejlesztett. A megoldás biztonságát azonban többször megkérdőjelezték. 

A OnePlus 6-ban lévő arcfelismerőt a jelek szerint valóban könnyű átverni. Egy twitteres felhasználó olyan videót tett közzé, amelyen egy papírból kivágott arcképpel sikeresen feloldja a készüléket. A legrosszabb az egészben, hogy mindez egy fekete-fehér lappal is működik. 

A videóban Rik egyik barátja egy szelfinek tűnő fotót tart a OnePlus 6 elé, amely szinte azonnal feloldja a rendszer zárolását. 

A OnePlus hivatalos állásfoglalása szerint a Face Unlock egy kényelmi funkciónak lett tervezve, és bár megteszik a szükséges lépéseket a biztonság optimalizálása érdekében, alapvetően mindig a jelszó, PIN vagy ujjlenyomat használatát javasolják. Éppen ezért a Face Unlock nem használható biztonságot igényélő appokhoz, bankoláshoz, fizetéshez sem. A Face Unlock fejlesztésén azonban folyamatosan dolgoznak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.