Hirdetés

Nagyon zavaros lesz az új Android gesztusvezérlése



|

Megvariálná az Android Q gesztusvezérlését a Google, de egyáltalán nem úgy, ahogy mondjuk a Samsung, a Huawei, a Xiaomi vagy a OnePlus.

Hirdetés

Alapvetően már most is van egyfajta káosz, ami az okostelefonok gesztusvezérlését illeti. Az androidos gyártók ugyanis ha kínálnak is ilyen navigációs módszert, az egyáltalán nem egységes, sőt: a Samsung, a Huawei, a OnePlus és a Xiaomi is mást találtak ki, mint a Google. A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a legjobb továbbra is az Apple megközelítése, de azért az androidosok is használhatóak. Csak épp elsőre nem biztos, hogy mindenki kitalálja, mikor merre kell simogatni a képernyőt. 

Hirdetés

A kritikusok szerint az eddigi legrosszabb a Google megközelítése volt. Itt kapszula alakú a home gomb, mellette pedig csak alkalomszerűen jelenik meg a megnyomható vissza gomb, akkor, ha az épp használható. A home gombot fölfelé simítva pedig az alkalmazásindító jelenik meg. 

Az XDA szerint az Android Q kiadás előtti verziója ezen változtat. A káosz viszont még nagyobb lehet, a Google nem az Apple vagy a többi androidos gyártó megoldását követné. 

Az Android Q-ban úgy lehet majd visszamenni, ha a felhasználó a kapszulát balra simítja. Jobbra simítva pedig az előző aktív appba jut. A kapszula megnyomásával a főképernyőre jutunk, a hosszú megnyomásával a Google Assistant ugrik elő. A rövid felfelé simítás a háttérben futó appokat hozza elő, a hosszú fölfelé simítás az alkalmazásindítót. 

Természetesen az Android Q bemutatójáig (május 7-9. között lesz az idei Google I/O) még mindent megvariálhat a Google.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.