Nagyszabású megállapodást kötött a Netflix és a Spotify, de mit jelent ez a gyakorlatban?



|

Mostantól kezdve saját hubon élvezhetők a Spotifyon a Netflix tartalmai.

Elindul a Netflix Hub a Spotifyon, ami gyakorlatilag nem más, mint egy gyűjtőfelület. Itt találhatók meg egyetlen egy helyen a Netflixhez és a streamingplatform saját produkcióihoz kapcsolódó zenék, valamint podcastok. A Netflix és a Spotify kollaborációja által életre hívott Netflix Hubot bárki elérheti, nem kell hozzá kötelezően Spotify-előfizetőnek lenni. 

Alapvetően háromféle tartalomra koncentrál a Netflix Hub, ezeket gyűjti össze: egyrészt megtalálhatóak itt a legnépszerűbb Netflix-sorozatok és -filmek zenéi (olyan produkciókra kell gondolni, mint a Bridgerton, a Sex Education, vagy a Stranger Things), továbbá itt vannak a hivatalos Netflix albumok, vagyis azok a film- és sorozatzenék, melyeket kifejezetten a Netflix adott ki (ilyen például az élőszereplős Cowboy Bebop, a Red Notice, vagy épp a Squid Game zenéje), végezetül pedig egyedi podcastok is felkerülnek.

Hirdetés

Talán a harmadik kategória a legizgalmasabb, hiszen a podcastok teljesen egyedi tartalmak, amikhez itt a legegyszerűbb hozzáférni. Külön beszélgetős műsort kapott például a Shadow and Bone sorozat, ebben a podcasban a széria kulisszatitkairól mesél nekünk Brandon Jenkins, aki a széria adaptálásának teljesen folyamatát feltárja a hallgatóságnak. Érdekes látni, ahogy a Netflix egyre több médiafelületet követel magának saját jól bejáratott rendszerein felül is, elég csak az új, videojátékos ágazatukra gondolni.

Nem a Netflix és a Spotify mostani egyezsége az első ilyen nagy megállapodás, korábban ugyanis a Disney-vel is kezet rázott a platform, és így Disney albumok, valamint Disney podcastok is megtalálhatók a Spotifyon.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.