Hirdetés

Napokon belül indulhat a rendszer, amivel a kikapcsolt androidos telefonod is megtalálhatod



|

Egy hivatalos e-mail alapján hamarosan elérhetővé válhat az Android régóta beígért Find My Device funkciója.

Hirdetés

Az iPhone-ok és más almás termékek esetében régóta elérhető a magyarul Lokátor alkalmazásnak hívott Find My-hálózat, amelynek segítségével pontosan bemérhető az elveszett vagy ellopott eszközeink pozíciója. A Google még a 2023 májusában tartott I/O fejlesztői konferencián jelentette be, hogy Find My Device néven az Android is hasonló funkciót kap, ám hiába ígérték tavaly nyárra a rajtját, a megjelenés azóta is várat magára.

Nemrég viszont az Android 15 béta verziója arra utalt, hogy az ősszel rajtoló új operációs rendszerben már ott lesz a Find My Device, most pedig úgy tűnik, hogy még ennél is korábban élesíti a Google.

Hirdetés

A 9to5Google ugyanis arról számolt be, hogy a Google Play Services béta tesztprogramjának felhasználóinál a héten elkezdtek felbukkanni a Find My Device hálózat beállítási lehetőségei, majd néhányan egy e-mailt is kaptak, amiben a Google bemutatja a funkciót, a levél pedig azt is elárulja, hogy az eszközkereső az e-mail kiküldéstől számított három napon belül, vagyis április 7-én vagy 8-án fog élesedni.

"Az új Find My Device hálózat segítségével akkor is megtalálhatja eszközeit, ha azok offline állapotban vannak. A kompatibilis Fast Pair tartozékokat akkor is megtalálhatja, ha azok nincsenek összekapcsolva a készülékkel. Ide tartoznak a kompatibilis fül- és fejhallgatók, valamint a pénztárcára, a kulcscsomóra vagy kerékpárra erősíthető nyomkövetők is."

- írja a Find My működéséről a Google. A 9to5Google szerint ugyanakkor azt sem lehet kizárni, hogy a Google véletlenül küldte ki az e-mailt, és a Find My Device rajtjára csak később kerül sor. Akárhogy is legyen, korábbi jelentések szerint az indulást eddig csak az Apple késleltette, a cupertinóiak ugyanis még mindig nem építették be a Lokátorba azt a Google-lel közösen kidolgozott univerzális biztonsági szabványt, ami lehetővé teszi, hogy az Android és az iOS gyártótól függetlenül érzékeljék a közelben elhelyezett nem kívánatos követőket.

Az időközben tesztelt iOS 17.5 bétájában viszont már vannak jelek a képesség érkezésére, így meglehet, hogy időközben elhárult ez az akadály a Find My Device elől.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.