Hirdetés

Nem küldi Kínába a vágólap adatait a OnePlus



|

A gyártó végre tiszta vizet öntött a pohárba: közleményben tagadja, hogy elküldené a felhasználók vágólapjainak adatait Kínába.

Hirdetés

A OnePlus körül mostanában sok kellemetlen pletyka keringett. Az egyik szerint a kínai gyártó fogja a felhasználók vágólapjainak adatait, és elküldi azokat Kínába. Egyes vélemények odáig mentek, hogy talán egyenesen a kínai hatóságok kezébe adják át az adatokat. 

Hirdetés

A OnePlus végül azonban tiszta vizet öntött a pohárba, és tagadta, hogy bármit is elküldene a vágólapról Kínába. A félreértéseket az okozza, hogy az OxygenOS rendszerben van egy badwords.txt nevű fájl. Ennek a neve már önmagában gyanút kelt. A OnePlus szerint ez a fájl inaktív az OxygenOS-ben, kizárólag a Kínába szánt HydrogenOS-ben használják, arra, hogy bizonyos adatok ne legyenek feltöltve semmilyen szerverre. 

Állítólag ez a fájl eleve azért létezik Kínában, hogy a WeChat ne blokkolja a riválisokra mutató hivatkozásokat. Az ügy kirobbantója pedig a Tencent és az Alibaba lehettek. 

Mivel az ügy egyáltalán nem hat az európai vagy az amerikai piacra, ezért a kérdéses fájllal sincs mit kezdeni, az egyszerűen inaktív az OxygenOS-ben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.