Hirdetés

Nesze neked, YouTube: még hosszabb videókkal támadhat a TikTok



|

A jelek szerint a kínai platform továbbra is a piacvezető videómegosztó babérjaira pályázik.

Hirdetés

Habár korábban a Vine is kísérletezett a mobilokra optimalizált rövid videós tartalmakkal, a formátum végül a 2016-ban berobbant TikToknak hozta el a világsikert, amely több mint egymilliárd felhasználót hódított meg a kezdetben legfeljebb 15 másodperces feltöltésekkel.

Azóta az Instagram és a YouTube lelkesen lemásolták a receptet Reels és Shorts néven, a koppintás azonban kétirányú utca, mivel időközben a TikTok is belépett a YouTube vadászterületére, és előbb három, majd tíz percre emelte a videók maximális hosszát. Ez pedig a jelek szerint nem a végállomás volt, most jöhetnek a még hosszabb anyagok.

Hirdetés

Elsőként egy médiaszakember, Matt Navara hívta fel rá a figyelmet a Metához tartozó Threads felületén, hogy a TikTok 60 perces videókat tesztel, amelyeket a mobilos alkalmazásból vagy az asztali felületről is feltölthetnek a kísérleti program részvevői. A TechCrunch érdeklődésére azóta maga a platform is megerősítette a dolgot, elárulva, hogy egy szűk körű próbaüzemről van szó, amely csak bizonyos régiókban érhető el.

Post by @mattnavarra
View on Threads

A TikTok azzal indokolta a döntést, hogy az alkotók kifejezték az igényüket a hosszabb formátum iránt, például az olyan tartalmak esetében, mint a főzős bemutatók, a szépségtippek vagy az oktatóanyagok. A felhasználók ezeket jelenleg csak több részre bontva oszthatják meg a közösségi oldalon, a 60 perces formátum bevezetésével viszont egyben is elérhetővé válhatnak, a TikTok szerint pedig a limit felemelése azt is lehetővé teszi, hogy az alkotók új típusú tartalmakkal kísérletezzenek.

A TechCrunch mindemellett felhívja rá a figyelmet, hogy a 60 perces videók akár egész sorozatepizódokat is hozhatnak a platformra, mivel a TikTok csábítóbbá válhat az új nézőket elérni vágyó szolgáltatók számára. A Peacock tavaly ennek reményében öt részre darabolva szabadon megtekinthetővé tette a Killing It című sitcomja első epizódját a közösségi oldalon, amit a későbbiek során további példák követhetnek.

Ehhez persze az kell, hogy az egyórás formátum kilépjen a tesztüzemmódból, de tekintve, hogy a TikTok évek óta az egyre hosszabb videók irányába halad, inkább az lenne a meglelő, ha most hirtelen hátraarcot csinálna a platform.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.