Hirdetés

Az NVIDIA is kihagyja a Mobile World Congress-t



|

Újabb nagy név mondja le a Mobile World Congress-en való részvételt a koronavírussal kapcsolatos aggodalmak miatt.

Hirdetés

Szép lassan olyan lesz a Barcelonában megrendezett idei Mobile World Congress kiállítás és konferencia, mint egy szellemjárta ház és egy posztapokaliptikus díszlet keveréke, ahol az elhagyatott standok között kórót terelget a szél, és prérifarkasok vonyítása verődik vissza az elhagyatottan lógó marketing-plakátokról. Na jó, ennyire azért nem durva a helyzet, de egyre többen gondolják úgy, hogy nem húzogatnák az ördög bajszát egy tömegrendezvényen való részvétellel.

Hirdetés

Több kisebb résztvevő után múlt héten az LG és az Ericsson jelezte, hogy inkább teljesen kihagyják az MWC-t, és most az NVIDIA is így döntött, azaz semmilyen formában nem jelenik meg az éves mobilpiaci törzsi gyűlésen. A cég a szervező GSMA-hoz eljuttatott hivatalos indoklásában úgy fogalmaz, hogy a koronavírushoz kapcsolódóan, a publikus események fokozott rizikói miatt szeretné megóvni dolgozói, partnerei és minden érdeklődő egészségét, ez ugyanis minden üzleti és marketing érdek fölött áll.

Az NVIDIA nem csupán jelentős standdal települt volna ki a rendezvényre, de több fontos előadást is tartott volna, többek között az 5G, a vRAN technológiák és a mesterséges intelligenciával összefüggő fejlesztések témakörében. Közleményükben jelezték, hogy természetesen mindenről beszámolnak a közeljövőben, és bármennyire is sajnálják az üzleti szempontból saját magukat is hátrányosan érintő lemondást, ez a helyes döntés.

Időközben a ZTE-től is befutott egy hasonló hivatalos jelzés, ők ugyan a standjukat működtetik majd "fokozott megelőző intézkedések mellett", de a sajtókonferenciájukat, amelyen több új eszköz piacra lépését is bejelentették volna, szintén lemondják. Jó kérdés, hány ilyen visszakozásról jönnek még hírek a február 24-i start előtt, de a jelek szerint a cégek egy része valóban komolyan veszi azt a fenyegetést, amelyet egy ilyen tömegrendezvény jelenthet (főleg egy olyan, ahová egyszerre sokan érkeznek a már fertőzött területekről is).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.