Hirdetés

Nyolc év után búcsúzik a Meta egyik szolgáltatása



|

A Facebook üzemeltetője nem bírta a tempót a konkurens platformokkal.

Hirdetés

Még egy olyan óriási vállalat számára sem magától értetődőek a sikersztorik, mint a Facebook, az Instagram és a WhatsApp mögött álló Meta, hiszen időnként a Mark Zuckerberg vezette cég is csúnyán mellényúl, elég csak a nagy csinnadrattával beharangozott metaverzumra gondolni, ami ugyan még mindig rengeteg pénzt emészt fel, ám egyelőre nem látszik, hogy ez hatással lenne a felhasználói tábor növekedésére.

Miközben a vezetőség a masszív költségek ellenére is kitart a projekt mellett, egy másik szolgáltatásnak, a Workplace from Metának nem adatik meg ez a luxus, a vállalat ugyanis bejelentette a platform elkaszálását.

Hirdetés

Ha valakinek nem ugrott volna be a név alapján, a Workplace from Meta egy munkahelyi környezetbe szánt kommunikációs platform, amit fájlmegosztásra, üzenetváltásra, vagy akár hang- és videóhívásokra is használhatunk.  A szolgáltatás eredetileg 2016-ban indult el, akkor még Facebook @ Work néven, a továbbiakban viszont csak 2025. augusztus 31-ig lesz elérhető.

A bezárásról hírt adó TechCrunch szerint a platform fejlesztése azt követően lassult le, hogy a pandémia végével egyre több ember tért vissza az irodákba, miközben az olyan konkurensek, mint a Microsoft Teams, a Slack vagy a Google Workplace mind szorosabb versenyt diktáltak. A Workplace from Meta tehát a jelek szerint egyszerűen nem bírta a tempót, így Zuckerbergék most inkább leírják a veszteséget.

A döntés értelmében a szolgáltatásban őrzött tartalmak, fájlok és korábbi beszélgetések egészen 2026 májusig hozzáférhetők maradnak (read only üzemmód), utána viszont a cég teljesen kihúzza a dugót. Az ügyfeleknek küldött értesítőjében a Meta a Workvivót ajánlja alternatívaként, amely tavaly óta a Zoom tulajdonában áll. A TechCrunchnak nyilatkozva a Meta azzal indokolta a Workplace bezárását, hogy új megoldások fejlesztésére szeretnének koncentrálni, amelyek a mesterséges intelligencia és a metaverzum segítségével alapjaiban alakítják majd át a munkát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.